'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μπάνιο ή ντους;

Πολλοί είναι οι μύθοι και στον τομέα της προσωπικής υγιεινής. Μήπως ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς από αυτούς; Ανακαλύψτε τους 3 πιο γνωστούς ανάμεσα τους…Μύθος:Στο μπάνιο καθαρίζεις καλύτεραΑυτό δεν ισχύει καθώς τα μοντέρνα αφρόλουτρα δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού (και...μούλιασμα) για να καθαρίσουν την επιδερμίδα μας. Οπότε ένα καλό...
τρίψιμο είναι αρκετό και το μπάνιο δεν μας προσφέρει μεγαλύτερη καθαριότητα.
Μύθος: Η καυτή μπανιέρα που σε χαλαρώνει
Είναι αλήθεια πως σε μερικές κουλτούρες (όπως η ιαπωνική) το πολύ καυτό μπάνιο θεωρείται η πεμπτουσία της καθαριότητας και της χαλάρωσης. Αλλά και ένα ζεστό ντους είναι εξίσου χαλαρωτικό. Δείτε και την άλλη πλευρά, η σκανδιναβική και ρωσική παράδοση με τη σάουνα, προσφέρουν επίσης χαλάρωση και αποτοξίνωση, αλλά σε περιβάλλον πολύ ζεστό και με μεγάλη υγρασία, χωρίς όμως να βυθιζόμαστε σε μπανιέρα.
Μύθος: Η ανθυγιεινή μπανιέρα
Ο μύθος αυτός προέρχεται από τα παλιά χρόνια όπου μια μπανιέρα με το ίδιο νερό προοριζόταν για την καθαριότητα όλης της οικογένειας! Σήμερα που χρησιμοποιούμε μοντέρνα και αποτελεσματικά αφρόλουτρα, και ξεβγαζόμαστε με καθαρό νερό, δεν τίθεται ζήτημα υγιεινής παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.
Το μυστικό; Καλή καθαριότητα και χαλάρωση
Tελικά το δίλημμα «μπάνιο ή ντους» δεν έχει μεγάλο νόημα. Σήμερα λόγω έντονου τρόπου ζωής οι περισσότεροι προτιμούν ένα γρήγορο ντους, αλλά όταν έχουν καιρό κάνουν και ένα απολαυστικό μπάνιο με την ησυχία τους. Το βασικό είναι μετά από όποια ...διαδικασία επιλέξουμε ,να είμαστε καθαροί και χαλαροί, ώστε να συνεχίσει η μέρα μας ήρεμα και με αίσθηση φρεσκάδας.


http://www.exothema.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://miss24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου