'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Σταθερή πορεία παρά τις απειλές

Το φορτηγό πλοίο "Αμάλθεια" απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου και διατηρεί πορεία προς τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Καντάφι, που ναύλωσε το πλοίο με σκοπό την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

To πλοίο θα συνεχίσει την πορεία του προς την αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς περιοχή και δεν θα αλλάξει πορεία προς το αιγυπτιακό λιμένα Αλ Αρις, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ιδρύματος που χρηματοδοτεί την αποστολή.

"Στόχος μας είναι να φτάσουμε στη Γάζα και ελπίζουμε ότι όλοι επιθυμούν το πλοίο αυτό να φτάσει εκεί", δήλωσε ο Γιούσεφ Σαουάνι, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος "Διεθνής Ένωση Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι", στη Στρατιωτική Ραδιοφωνία του Ισραήλ.

Ετοιμοι να επέμβουν

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό είπε " Το δηλώνω σαφώς, κανένα πλοίο δεν θα φτάσει στη Γάζα.

Δεν θα αφήσουμε να πληγεί η κυριαρχίας μας", αναφερόμενος τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Το ισραηλινό πρακτορείο Haaretz, αναφέρει ότι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς αιγυπτιακό λιμάνι και όχι τη Γάζα, επισημαίνοντας ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντως με διεθνή δημοσιεύματα, η επίτευξη του στόχου είναι αβέβαιη, καθώς το Ισραήλ ασκεί διπλωματικές προσπάθειες ώστε να μην φτάσει το πλοίο στη Γάζα. Το πλοίο εκτιμάται ότι εντέλει θα αγκυροβολήσει σε κάποιο Αιγυπτιακό λιμάνι.

Το Ισραήλ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει την προσέγγιση φορτηγού πλοίου που θα επιχειρήσει να διασπάσει εκ νέου τον αποκλεισμό της Γάζας. "Το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτρέψει στο σκάφος να ξεφορτώσει άμεσα το φορτίο του στο λιμάνι της Γάζας", προειδοποίησε μέσω της κρατικής ραδιοφωνίας ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γιόσι Πελέντ, του δεξιού κυβερνητικού κόμματος Λικούντ.

Ο ίδιος τόνισε πως κάτι τέτοιο "θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες από πλευράς ασφαλείας" για το Ισραήλ, καθώς το άνοιγμα του λιμένος της Γάζας θα μπορούσε να επιτρέψει την μαζική εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που αντιστέκεται στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμύνης Εχούντ Μπαράκ χαρακτήρισε χθες βράδυ ως "ανώφελη πρόκληση" τη νέα απόπειρα να διασπασθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου