'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τα προβήματα έφεραν παράταση στην απογραφή

Με το ηλεκτρονικό σύστημα να μην κατορθώνει λόγω μεγάλης συμμετοχής να αντεπεξέλθει στον όγκο των δημοσίων υπαλλήλων που επιχείρησαν να απογραφούν, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να δώσει παράταση στην προθεσμία. Πάντως όπως ανκοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/07), το πρόβλημα της υπερφόρτωσης αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η απογραφή από νωρίς το απόγευμα εξελίσσεται ομαλά, απογράφονται γύρω στους 12.000 υπαλλήλους την ώρα και μέχρι τις 15.00 είχαν απογραφεί περίπου 100.000 άτομα.
Όσοι επέλεξαν να απογραφούν μέσω της ιστοσελίδας apografi.gov.gr κατά την πρώτη ημέρα της ηλεκτρονικής απογραφής αντιμετώπισαν προβλήματα από το πρωί, καθώς επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα περισσότεροι από 200.000 υπάλληλοι επιχείρησαν για να συμπληρώσουν το απαραίτητο έντυπο.

Λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από τους χρήστες, πολλοί ήταν εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σύστημα και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα. Με την απογραφή να ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, η ημερομηνία λόγω των προβλημάτων θα παραταθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγνώμη μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως η εφαρμογή δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Σήμερα εμφανίστηκε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσέλευση στην εφαρμογή της απογραφής (200.000 ταυτόχρονοι χρήστες) και έχουν παρουσιαστεί προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρακαλεί σήμερα να απογράφονται μόνο οι απογραφόμενοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1.», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν για την απογραφή τους και σημειώνεται πως εξετάζεται η αναμόρφωση των προθεσμιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων όσων έχουν υποχρέωση να απογραφούν.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου