'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μίλα μου ανδρικά γιατί ...μου... αρέσει!

Πως εντοπίζουν οι γυναίκες το ιδανικό τους ταίρι; Με την ανδρική τους φωνή!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα αρκεί να ακούσει μόλις δύο λέξεις για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Στους άνδρες, οι πλέον ευνοημένοι είναι όσοι μιλούν σιγανά και βαθιά.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η φωνή αποκαλύπτει στις γυναίκες τη δύναμη ενός άνδρα, την επιθετικότητά του, καθώς και την αναπαραγωγική του ικανότητα. Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Τhe Ρroceedings of the Royal Society», οι αμερικανοί ειδικοί ανέλυσαν τα μυστικά της ανδρικής φωνής για να ανακαλύψουν ότι οι γυναίκες έχουν μια εκπληκτική ικανότητα αντίληψης των δυνατοτήτων ενός άνδρα ακούγοντάς τον μόνο να μιλάει. Αυτό λειτουργεί ακόμη και όταν μια γυναίκα ακούει έναν άνδρα να μιλάει σε μια ξένη γλώσσα. Και όπως αποδείχθηκε, η φωνή που μετράει περισσότερο για τις γυναίκες είναι αυτή που είναι βαθιά και σιγανή, όπως αυτή των Τζορτζ Κλούνεϊ ή Ράσελ Κρόου, η οποία φαίνεται ότι αγγίζει κάποιες μυστηριώδεις χορδές των γυναικών, σηματοδοτεί τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και εγγυάται τη διαιώνιση του είδους.
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κατέγραψε τις φωνές των πιο διαφορετικών ανδρών- από τα μέλη μιας φυλής της Βολιβίας και τους βοσκούς των Ανδεων έως τους σπουδαστές ενός κολεγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ολοι τους επαναλάμβαναν την ίδια φράση σε έναν φυσιολογικό, ηχητικό τόνο. Η φυσική δύναμη μετρήθηκε από τη χειραψία, την περιφέρεια του θώρακα και των δικέφαλων. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, κάθε άνδρας που συμμετείχε στην έρευνα τοποθετήθηκε σε μια κλίμακα από το ένα έως το επτά.
Από τις απαρχές της ανθρωπότητας, ο άνδρας χρησιμοποιούσε τη φωνή του πέρα από τη φυσική δύναμη για να εξασφαλίσει τροφή και γη. Επρεπε να επιβληθεί στον εχθρό και να εμπνεύσει σεβασμό και φόβο. Μελετώντας μια φυλή της Τανζανίας, μια ομάδα αμερικανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μαζί με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, είχαν ανακαλύψει από το 2007 ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικά τα χαμηλά ηχοχρώματα και πως ένα χαμηλό και βαθύ ηχόχρωμα συνδέεται περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα με το ένστικτο της αναπαραγωγής. Είχε διαπιστωθεί, επίσης, ότι σε αυτόν τον τύπο φωνής αντιστοιχούν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Το συμπέρασμα των ειδικών ήταν ότι η φωνή είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Για να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από τη φωνή ενός άνδρα, οι γυναίκες αρκεί να ακούσουν μόλις δυο λέξεις. Εάν η φωνή εντυπωσιάσει είναι μια καλή αρχή. Εξάλλου αυτό μας διδάσκει και το ζωικό βασίλειο: στους χιμπαντζήδες, για παράδειγμα, τα θηλυκά καταλαβαίνουν από τους βρυχηθμούς ποιο είναι το κυρίαρχο αρσενικό, δηλαδή ο ιδανικός σύντροφος για να δημιουργήσουν μια οικογένεια.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου