'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Άρειος Πάγος: "Νόμιμες οι κατασχέσεις από τις τράπεζες"

Μπορεί οι τράπεζες να απαγορεύεται να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα οφειλετών για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους αλλά, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, νόμιμες κρίνονται οι κατασχέσεις ακινήτων.

Με εισαγγελική γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Παντελή το ανώτατο δικαστήριο της χώρας -κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας- έκρινε ότι ότι η αναστολή των πλειστηριασμών δεν καταλαμβάνει και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και επομένως μπορεί να εκτελείται χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παντελής γνωμοδότησε πως «η αναστολή αυτή δεν καταλαμβάνει και τις διασφαλιστικές των απαιτήσεων των Τραπεζών πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως είναι η αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων, οι οποίες νομίμως διενεργούνται». Έτσι, οι τράπεζες μπορούν να συνεχίζουν τις αναγκαστικές κατασχέσεις ακινήτων για να κατοχυρώνουν τις απαιτήσεις τους κατά των οφειλετών–δανειοληπτών παρά το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για χρέη μέχρι 200.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε με πρόσφατη τροπολογία.


ΠΗΓΗ: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου