'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

8 τρόποι για να χαίρεσαι που δουλεύεις!

Το τελευταίο διάστημα μετράς σαν τον κατάδικο τις μέρες που σου απομένουν μέχρι την καλοκαιρινή άδεια. Κάθε πρωί που ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι δεν είναι Σαββατοκύριακο κατεβάζεις τα μούτρα και με αυτά κυκλοφορείς όλο το οκτάωρο στο γραφείο. Μην σκας. Υπάρχουν οκτώ τρόποι για να χαίρεσαι που δουλεύεις ακόμα και τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα. Φύγαμε λοιπόν για εργασία και χαρά!


1. Πέτα το ξυπνητήρι: πώς να μην ξυπνήσεις μέσα...
...στα νεύρα τη στιγμή που σε αφυπνίζει ο ενοχλητικός ήχος του ρολογιού. Η πρώτη σου κίνηση είναι να πετάξεις το παλιό ξυπνητήρι και να εξοπλιστείς με νέο που σε ξυπνά με γλυκούς ήχους ή τη μουσική που θα διαλέξεις.
2. Πάρε πρωινό στο κρεβάτι: μην περιμένεις να φτάσεις στο γραφείο για να πιεις καφέ ή να φας κάτι. Η καλή ημέρα ξεκινά με το σωστό πρωινό. Μόνο έτσι θα ξυπνήσει και το μυαλό σου μαζί με το σώμα σου και θα είσαι ήδη έτοιμη να ριχτείς σε μια ακόμα εργασιακή μάχη.
3. Τα ψώνια επιβάλλονται: πώς θα φτιάξεις την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να περάσεις μια ευχάριστη ημέρα στο γραφείο; Μα με το καλύτερο όπλο που διαθέτεις ως γυναίκα: τα ψώνια. Βγες στα μαγαζιά και κάνε αγορές που αφορούν την δουλειά σου. Δηλαδή, ψώνισε νέα ταγεράκια και ανανέωσε όλη την εργασιακή γκαρνταρόμπα ώστε να ανυπομονείς να φορέσεις όλα τα νέα αποκτήματα στο γραφείο.
4. Σε δουλειά να βρισκόμαστε: εν μέσω οικονομικής ύφεσης και κρίσης, όχι μόνο θα πρέπει να είσαι χαρούμενη που έχεις δουλειά αλλά θα πρέπει να κάνεις και το σταυρό σου. Υπάρχουν πολλές κοπέλες που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου και ας κουράζονταν λίγο παραπάνω!
5. Αξιοποίησε τα διαλείμματα: μην σπαταλάς τα διαλείμματα που κάνεις από τη δουλειά σε ανούσιες πράξεις. Μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα κενά για να ενημερωθείς για την επικαιρότητα, να κάνεις το απαραίτητο κους κους για όλα όσα παίζουν στο χώρο εργασίας και όχι να μπεις στο Facebook για να μάθεις τι έκανε ο πρώην.
6. Ανεβαίνοντας σκαλοπάτια: σκέψου πως η δουλειά που κάνεις τώρα είναι το σκαλοπάτι που μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποια καλύτερη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εργάζεσαι με το μυαλό σε κάτι άλλο που δεν έχει έρθει ακόμα. Αλλά να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό την κάθε στιγμή για να βρεθεί ο επόμενος εργοδότης που θα αξιοποιήσει τα ταλέντα που είδε πως διαθέτεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρήκαν την επόμενη δουλειά τους εξαιτίας του καλού ονόματος που δημιούργησαν στην αγορά!
7. Μην αφήνεις εκκρεμότητες: όσο περισσότερα ζητήματα αφήνεις ανοιχτά για να τα διαχειριστείς μετά το διάστημα των διακοπών, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να πελαγώσεις όταν θα επιστρέψεις. Φρόντισε να κλείσεις τρύπες και εκκρεμότητες πριν φύγεις, για να μην σε κυνηγούν πελάτες και υποχρεώσεις και στην παραλία.
8. Αγάπη ''ενδοσχολική'': γενικά, θα με βρεις αντίθετη στην σύναψη οποιασδήποτε ερωτικής σχέσης στο γραφείο, αφού σχεδόν ποτέ δεν έχει ευχάριστη κατάληξη. Στην ειδική περίπτωση του διαστήματος πριν τις διακοπές, μπορείς να αναπτύξεις ενός είδους φλερτ με κάποιο συνάδελφο ή ακόμα και κάποιον ''εξωσχολικό'' (τον κούριερ που φέρνει την αλληλογραφία). Το ερωτικό ενδιαφέρον (ακόμα κι αν δεν έχει κάποια προοπτική εξέλιξης) θα κάνει να περνούν ευχάριστα οι ώρες στο γραφείο.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://korkos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου