'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από ψωρίαση πάσχουν σχεδόν 3.000 Βολιώτες!!!

Από ψωρίαση πάσχουν σχεδόν 3.000 Βολιώτες! Τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση και τους τρόπους αντιμετώπισής της παρουσίασαν γιατροί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων Βόλου (ΔΟΥΚ). Οπως είπε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Γιώργος Χαϊδεμένος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θράκης και αναπληρωτής διευθυντής του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝ), η ψωρίαση είναι ασθένεια του δέρματος την οποία πολλοί συγχέουν με την ψώρα, γεγονός που προκαλεί στους ασθενείς προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Οπως είπε, «η ψωρίαση είναι μια δερματική ασθένεια και δεν είναι μεταδοτική. Η εν λόγω ασθένεια δεν κάνει διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής της, αλλά όχι καταπολέμησής της».

Ο κ. Χαϊδεμένος τόνισε ότι από ψωρίαση πάσχει το 2% του πληθυσμού της χώρας, ενώ κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, σημείωσε πως τουλάχιστον 3.000 Βολιώτες έχουν αυτή την ασθένεια. Η ψωρίαση, εκτός από κόκκινες κηλίδες και άσπρα «λέπια» που εμφανίζονται στο σώμα (κυρίως σε αγκώνες, γόνατα και κεφάλι), μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις αρθρώσεις προκαλώντας φλεγμονή. Οι ασθενείς, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να επισκέπτονται τον δερματολόγο τους και να ακολουθούν την αγωγή που τους συστήνει για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Η γιατρός του ΔΟΥΚ Κατερίνα Αχμάντ, μιλώντας για το ίδιο θέμα, σημείωσε πως αρκετοί δημότες επισκέπτονται τον οργανισμό προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. Από την επαφή τους με αυτούς, αλλά και από την κάρτα υγείας που έχουν όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του ΔΟΥΚ, η κ. Αχμάντ έχει διαπιστώσει πως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα, με πρώτο αυτό του έρπητα.

Espressonews.gr

http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου