'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πληθαίνουν τα πογκρόμ στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα

Επικίνδυνες είναι πλέον οι ισορροπίες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.


Τα πογκρόμ ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων κατά των μεταναστών πολλαπλασιάζονται, ενώ τα περιστατικά βίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε ακόμη ένα επεισόδιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε δεκατριάχρονο Αλβανό που βρισκόταν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τον τραυμάτισαν ελαφρά στα δάχτυλα με ένα σπασμένο μπουκάλι. Δυο Έλληνες 19 και 24 ετών ενεπλάκησαν στον καβγά για να βοηθήσουν τον Αλβανό και οι Αφγανοί τους τραυμάτισαν με ένα μαχαίρι και το μπουκάλι, τον ένα στον μηρό και τον άλλο στην κοιλιά. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αργότερα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγε τρεις Αφγανούς, ηλικίας 18, 22 και 23 ετών οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Μετά το επεισόδιο, μια ομάδα περίπου 70 Ελλήνων πραγματοποίησε πορεία από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ως το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, η συγκεκριμένη ομάδα έκλεισε αρχικά την οδό Αχαρνών, παραπλεύρως της οποίας είχε παραταχθεί και διμοιρία των ΜΑΤ. Παρά τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν μετανάστες οι οποίοι περνούσαν από εκεί δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας. Η ομάδα κατόπιν έφυγε από την οδό Αγορακρίτου με κατεύθυνση την πλατεία Αττικής, όπου διαμένει πλήθος μεταναστών, προπηλακίζοντας τους αλλοδαπούς που συναντούσαν στο δρόμο.
Αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε καφενείο ιδιοκτησίας Αφγανού στην οδό Αριστομένους, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση οφείλεται στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.
Επίθεση από ακροδεξιούς στον διερμηνέα των Γιατρών του Κόσμου
Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς ο διερμηνέας της ΜΚΟ, «Γιατροί του Κόσμου», Καντίρ Χουσεΐν, ο οποίος μάζευε στοιχεία για τις αντίστοιχες επιθέσεις που έχουν δεχτεί μετανάστες στην περιοχή. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο Καντίρ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα δίπλα στο μάτι και ήπιο αιμάτωμα στο λάρυγγα. 

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου