'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Χαίρει υψηλής προστασίας ο Χιλιανός μαχαιροβγάλτης;

Θυμόμαστε οι περισσότεροι, την υπόθεση του Χιλιανού κρατουμένου και του περίφημου ... ξυλοδαρμού του, που στην αρχή του έτους είχε γίνει αιτία να οδηγηθεί στην φυλακή ένας νεαρός ειδικός φρουρός, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο "αντιρατσιστικό μήνυμα" στο σύνολο των αστυνομικών.

Η υπόθεση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, αν και όλα δείχνουν ότι τα βασανιστήρια που δέχθηκε από αστυνομικούς ο Χιλιανός είναι ένας μύθος παρόμοιος με αυτόν του βιασμού στην Αμάρυνθου, οι κατηγορούμενοι για τον οποίο αθωώθηκαν πανηγυρικά.
 
Η ιστορία όμως δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, την εβδομάδα που πέρασε, ο Χιλιανός "φιλήσυχος" μετανάστης συνελλήφθη ξανά από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, αφού ξανά-κυκλοφορούσε οπλισμένος με μαχαίρι. 

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική του σύλληψη είχε γίνει λόγω επίθεσης με μαχαίρι σε έναν νεαρό Έλληνα. Φαίνεται όμως, ότι η εν γένει στάση της ελληνικής πολιτείας, που όχι μόνο τον άφησε ελεύθερο αλλά και τον πριμοδότησε με παροχή ασύλου για ... ανθρωπιστικούς λόγους, έδωσε περαιτέρω θάρρος στον λαθρο-μετανάστη από την Χιλή, ο οποίος έκανε τα μαχαίρια ... καραμέλες, έχοντας ένα -προφανώς - μόνιμα στην τσέπη του.

Μακάρι η ιστορία αυτή, να τελείωνε εδώ, με την σύλληψη του, για δεύτερη φορά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι κύκλοι, που είχαν επενδύσει... αρκετά στην υπόθεση του Χιλιανού, δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να "καεί" έτσι, το χαρτί τους αυτό. 


Και έτσι, παρατηρήθηκε μια εξώφθαλμη προσπάθεια κουκουλώματος του θέματος, με τα... σήματα να μην πηγαίνουν στην ΓΑΔΑ - όπως μαθαίνουμε - παρά μετά από αρκετές ώρες αλλά και διάφορα άλλα ευτράπελα. Πηγές μέσα από το ΑΤ Συντάγματος, κατήγγειλαν τις προσπάθειες αυτές για "κουκούλωμα" του θέματος.

Η ουσία είναι ότι ο Χιλιανός κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος, την ίδια στιγμή που ο αστυνομικός που εμπόδισε την απόδρασή του, είναι σε διαθεσιμότητα. 


Προφανώς, αφού πέρασε αυτόφωρο, του δόθηκε αναβολή και θα περιμένει ένα ακόμη δικαστήριο, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εμφανισθεί, όπως ακριβώς δεν εμφανίσθηκε και σε προηγούμενο, σχετικό με την υπόθεση της πρώτης συλληψής του. 

Γιατί δεν μας το λένε καθαρά, ότι του έχουν δώσει όχι μόνο άσυλο αλλά και κάρτα "βγες από την φυλακή" - σαν και αυτές που υπάρχουν στην μονόπολη - για να κάνει ότι θέλει. Αφού έγινε "σύμβολο" του αντιρατσιστικού αγώνα, θα μας πειράζει τώρα το ότι οπλοφορεί;


http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου