'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το BLOOMΒERG για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα

O Tom Stoukas υπογράφει ρεπορτάζ του πρακτορείου BLOOMΒERG το οποίο αναφερεται στην αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και στην συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες ασφαλείας.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εταιρείες, τράπεζες και καταστήματα προσλαμβάνουν υπηρεσίες ασφαλείας και θωρακισμένα οχήματα καθώς υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας. Ο συντάκτης του ρεπορτάζ εξετάζει την ελληνική εταιρεία Pyrsos Security τη βρετανική G4S Plc και την αμερικανική Brink’s CO που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παρουσιάζουν αύξηση του τζίρου τους . 

Οι εκπρόσωποι και των τριών εταιρειών ανέφεραν ότι υπάρχει αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση καθώς η κυβέρνηση οδηγείται προς outsourcing υπηρεσιών.

Οι ληστείες κάθε είδους έφτασαν τις 80.000 το 2009 από 50.000 το 2005, σύμφωνα με την ICAP, αναφέρει το ρεπορτάζ. Η αύξηση συνέβη καθώς το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο ρεκόρ της δεκαετίας, 11,8%, και η κυβέρνηση και η ΕΕ εκτιμούν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4% φέτος και 2,6% τον επόμενο χρόνο. 

Ο Σάκης Τσαούσης, πρόεδρος της Pyrsos Security που παρέχει τις υπηρεσίες της στο ΜΕΤΡΟ και σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, δήλωσε ότι έχει σταματήσει να υπογράφει συμβόλαια με το δημόσιο, λόγω των εκκρεμών χρεών του δημοσίου προς την εταιρεία. Παράλληλα εκτίμησε ότι καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τέλος στην κρίση και καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την εγκληματικότητα, η ζήτηση για τις υπηρεσίες της εταιρείας του θα αυξάνεται.

http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου