'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος κατηγορεί την Angelina Jolie;!!!

Τρεις νέες ταινίες και τρεις κλασικές επανεκδόσεις αποτελούν τη σύνθεση αυτής της ανάλαφρης κινηματογραφικής εβδομάδας. 

Η πράκτορας της CIA Angelina Jolie πρέπει να αποδείξει στην Υπηρεσία της ότι δεν είναι ρωσίδα κατάσκοπος στο ψυχροπολεμικών τόνων θρίλερ δράσης του Phillip Noyce, «Salt» (2010), το οποίο δεν καταφέρνει να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών που θέτει από την αρχή, λαχανιάζοντας κινηματογραφικά από το πολύ... τρέξιμο.
Ο M. Night Shyamalan, που βρίσκεται πίσω από το σενάριο και την παραγωγή, αποτελεί ευχή και κατάρα για το μεταφυσικό θρίλερ «Devil» (2010) των Drew & John Erick Dowdle, όπου πέντε άγνωστοι παγιδεύονται σε ένα ασανσέρ παρέα με τον... Εξαποδώ, το οποίο χρωστάει την ύπαρξή του στο μυαλό του γνωστού σκηνοθέτη αλλά ταυτόχρονα και την καταστροφή του στη μανία του να ενσωματώνει θρησκόληπτα αλληγορικά στοιχεία παιδιάστικης αντίληψης.
Επίσης, η Κλαίρη και η Δανάη είναι δύο γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν κανένα κοινό μέχρι που μια σειρά από γεγονότα θα τις φέρει πιο κοντά και θα τις κάνει να δουν η μία την άλλη με το πραγματικό τους πρόσωπο, στην «Τρυφερότητα» (2008) του Παναγιώτη Καραμήτσου, με την Αλεξάνδρα Παυλίδου και τη Ράσμι Σούκουλη.
Τέλος, σε επανέκδοση, κυκλοφορούν το εικαστικό και στοχαστικό αριστούργημα του Alain Resnais (και ολόκληρου του μοντέρνου σινεμά) «Πέρυσι Στο Μάριενμπαντ» («L' Année Dernière à Marienbad», 1961), η... κλασικότερη των «κλασικών» ταινιών «Καζαμπλάνκα» («Casablanca», 1942) του Michael Curtiz με τον Humphrey Bogart και την Ingrid Bergman, καθώς και η ιδιαίτερη μεταφορά του μυθιστορήματος της Patricia Highsmith «Το Παιχνίδι Του Ρίπλεϊ» από τον Wim Wenders, «Ένας Αμερικανός Φίλος» («Der Αmerikanische Freund», 1977), με τους Dennis Hopper και Bruno Ganz.

Γράφει ο Σπύρος Θωμόπουλος
 http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου