'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

22.000 παιδικοί θάνατοι καθημερινά...

Περίπου 22.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, σύμφωνα με ανακοίνωση της UNICEF, παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί μείωση της παιδικής θνησιμότητας τα τελευταία χρόνια.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση με τις νέες εκτιμήσεις και σύμφωνα με αυτές τα ποσοστά της κάτω των πέντε ετών θνησιμότητας μειώθηκαν κατάτο ένα τρίτο σε σχέση με το 1990 που πέθαιναν 12,4 εκατομμύρια ενώ το 2009 πέθαναν 8,1 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.
Περίπου 7 στα δέκα παιδιά πεθαίνουν κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, οι χώρες δε που πλήττονται περισσότερο είναι η Ινδία, η Νιγηρία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κόνγκο, το Πακιστάν και η Κίνα ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παιδικών θανάτων εξακολουθούν να σημειώνονται στην υποσαχάρια Αφρική, όπου το ένα στα οχτώ παιδιά πεθαίνει πριν τα πέμπτα του γενέθλια.
Ακολουθεί η Νότια Ασία με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, περίπου ένα στα δεκατέσσερα παιδιά πεθαίνει πριν να κλείσει το πέμπτο έτος της ηλικίας του.
Η έκθεση αυτή τιτλοφορείται ''Επίπεδα και Τάσεις στην Παιδική Θνησιμότητα'' και είναι αποτέλεσμα ενεργειών της Διυπηρεσιακής Ομάδας του ΟΗΕ για την Εκτίμηση της Παιδικής Θνησιμότητας.
Την εν λόγω ομάδα αποτελούν πρωταρχικά η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών.
Η έκθεση διεξήχθη υπό την εποπτεία και τις συμβουλές ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου