'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κακοποιημένες γυναίκες: Γιατί μένουν & υπομένουν;

Γιατί πολλές γυναίκες
ενώ κακοποιούνται από τον σύντροφό τους, παραμένουν μαζί του και του συγχωρούν κάθε φορά το "λάθος"; Γιατί πολλές κακοποιημένες γυναίκες δηλώνουν ότι "αγαπούν" τον δυνάστη τους και ψάχνουν ελαφρυντικά για τις βίαιες πράξεις του;...

....
Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η έρευνα που μελετά την συμπεριφορά των γυναικών που εμμένουν σε μια σχέση βασανισμού και μιζέριας!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως άτομα που βιώνουν χρόνια ψυχολογική καταπίεση και «βία», παρόλα αυτά διατηρούν θετική εικόνα για το έτερον τους ήμισυ. Αυτό οφείλεται κυρίως σε τρεις λόγους:
α) Στην εξάρτηση (υλική και συναισθηματική),
β) στην αφάνταστη δύναμη της συνήθειας και
γ) στο φόβο.

Η κακοποίηση, έχει πολλά πρόσωπα!
Η μελέτη έγινε στο Τορόντο του Καναδά, στο Κέντρο Έρευνας του νοσοκομείου St. Michael's. Τα αποτελέσματα της έρευνας σε δείγμα 611 γυναικών, χαμηλού εισοδήματος και αγροτικών περιοχών έδειξε πως το 42.8% παραδέχτηκαν πως έχουν κακοποιηθεί από τους συντρόφους τους τον περασμένο χρόνο.
Η μελέτη έδειξε πως με τον όρο "κακοποίηση" οι γυναίκες αναφέρονταν σε τρεις κυρίως κατηγορίες:
1. Τη ψυχολογική & λεκτική κακοποίηση, που ήταν και το μεγαλύτερο ποσοστό.
2. Τη σωματική βία.
3. Τη σεξουαλική κακοποίηση.

"Με κακοποιεί, αλλά είναι καλός άνθρωπος!"
Εντύπωση προκαλεί ότι παρά το υψηλό ποσοστό γυναικών που παραδέχτηκαν την κακοποίηση τους τον τελευταίο χρόνο, μόνο το 2.3 % θεωρεί τους συντρόφους τους ως "εξαιρετικά βίαιους" , ενώ μόνο το 1.2% έχει καταγγείλει τους συντρόφους τους για βίαιη συμπεριφορά.
Το πιο ανησυχητικό εύρημα της έρευνας είναι πως υψηλός αριθμός γυναικών ένιωθαν πως οι σύντροφοι τους παρά τις επιθετικές τους τάσεις, κατείχαν θετικά στοιχεία. Περισσότερα από 54% θεωρούσαν τον εαυτό τους "εξαρτημένο από τον σύντροφό τους", ενώ μία στις πέντε δήλωναν πως ο άντρας τους κατείχε "ιδιαίτερα θετικά γνωρίσματα".


pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου