'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερη μέρα φορτηγών στην πόλη των Ιωαννίνων

Για άλλη μια μέρα τα φορτηγά κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης. Χθες, πέρασαν από τις οδούς Δομπόλη-Σουλίου-Σπύρου Λάμπρου-Μεγάλου Αλεξάνδρου για να καταλήξουν τελικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία πήρε σειρά στα σημεία διαμαρτυρίας μετά τη νομαρχία.

 

Τα φορτηγά ήταν πολλά, πάνω από τριάντα και πέρασαν από την πόλη συνοδεία… βουβουζέλας με το θόρυβο από τις κόρνες να είναι εκκωφαντικός. Στην περιφέρεια κατάθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη γενική γραμματέα με τα αιτήματά τους και κατόπιν γύρισαν στην εδώ και λίγες μέρες «βάση» τους, τον κόμβο της Εγνατίας. Το πρώτο φορτηγό έφερε πανό με το σύνθημα «μας τα επιτάξατε, σας τα χαρίζουμε» με αντικείμενο «τα φορτηγά» να συμπληρώνει την πρόταση.
Την ίδια στιγμή περίπου, σε αδιέξοδο οδηγούνταν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υποδομών. Στη Βουλή, όπου θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη βδομάδα το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόνιζε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών και απέκλειε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής στα τρία χρόνια, αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.
Το πρόβλημα είναι θεμελιώδες, σύμφωνα με τον κ Ρέππα γιατί τα αιτήματα «είναι αντίθετα με τη φιλοσοφία για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς». Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η παρούσα θέση της κυβέρνησης είναι «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» και συμφώνησε με την πρόταση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κίνητρα απόσυρσης παλιών φορτηγών. Οι αυτοκινητιστές που επίσης μίλησαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έφυγαν «με άδεια χέρια» και με δηλώσεις περί συνέχισης των κινητοποιήσεων.

 http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου