'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Τολμηρά" κυβερνητικά βήματα με αποκρατικοποιήσεις

Σχέδια για δημιουργία υπερ-τράπεζας και πωλήσεις δημόσιων εταιρειών

Πωλήσεις «πακέτο» δημοσίων εταιρειών και επάνοδο του σεναρίου μιας δημόσιας υπερ-τράπεζας εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών το οποίο σχεδιάζει να ανοίξει όλα τα θέματα που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ναυτεμπορική"

Τολμηρότερες από ό,τι αναμενόταν θα είναι κάποιες από τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν από περίπου 15 ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στελέχη του υπουργείου τα οποία σχεδιάζουν τις αποκρατικοποιήσεις μιλούν πλέον χωρίς ενδοιασμούς για την εκχώρηση του management σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με κάποιες αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού για την εταιρεία ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Δεύτερες σκέψεις υπάρχουν πλέον και για τη ΔΕΠΑ . Ενώ δηλαδή αρχικά το σχέδιο προέβλεπε το διαχωρισμό από την επιχείρηση της ΔΕΣΦΑ, το θέμα μετά και τις επαφές που είχε το ΥΠΟΙΚ φαίνεται τώρα να αλλάζει. Με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των μεγάλων γαλλικών εταιρειών ( Gas de France Electricite de France ) αφορά στη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στα μεγάλα διεθνή ενεργειακά έργα, κομμάτι που αφορά κυρίως τη ΔΕΣΦΑ, υπάρχει τώρα μια δεύτερη σκέψη σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του ιδιώτη να γίνει στην επιχείρηση με τη σημερινή της διοικητική δομή. Τούτο υπό την προϋπόθεση ότι το 51% της ΔΕΣΦΑ θα παραμείνει στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου

Σε πρώτη φάση, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσει ή αποτιμηθεί το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει η επιχείρηση ηλεκτρισμού για την εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ και να μπορεί η τελευταία να προσφερθεί καθαρή από αποζημιώσεις στους υποψήφιους επενδυτές.

Επίσης, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναμένουν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να παρουσιαστεί και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ μέρος του οποίου θα είναι και η πώληση ποσοστού μέχρι και 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εκχώρηση και του Management της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου