'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εκτακτα μέτρα για υπουργούς - βουλευτές

Φόβος για χτύπημα σε βουλευτή την ημέρα ψήφισης ή την επομένη του Ασφαλιστικού έχει καταλάβει την ΕΛ.ΑΣ. Τα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλά: απειλές κατά βουλευτών μέσω του Διαδικτύου, ανώνυμα sms και συνθήματα σε τοίχους απέναντι από πολιτικά γραφεία.

Για τις επόμενες μέρες, και βλέπουμε, οι ρόλοι βουλευτή - αστυνομικού θα αλλάξουν. Οι δεύτεροι θα δίνουν οδηγίες στους πρώτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κινητά των αστυνομικών που συνόδευαν τους υπουργούς χθες στη Βουλή χτυπούσαν δαιμονισμένα. Κάθε τρεις και λίγο δέχονταν ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Υψηλών Προσώπων. Σύμφωνα με τις νέες εντολές:

  • Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της περιμέτρου γύρω από το σπίτι πριν παραληφθεί ο επίσημος.
  • Οι διαδρομές από και προς το γραφείο θα πρέπει να αλλάζουν καθημερινά.
  • Οσοι δουν την παραμικρή ύποπτη κίνηση να ειδοποιήσουν άμεσα την ομάδα «ΔΙΑΣ». Είτε αφορά σε παρακολούθηση στον δρόμο είτε στην περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο.
  • Οταν τους μετακινούν σε ραντεβού, να βγαίνουν πάντα αυτοί και να τους ανοίγουν την πόρτα.
  • Οταν ο επίσημος βρίσκεται σε κάποιον δημόσιο χώρο, να είναι πάντα δίπλα του.
  • Οταν έχει ραντεβού σε καφέ ή εστιατόριο, να τον έχουν πάντα υπό τη διακριτική τους παρακολούθηση.
  • Οι γραμματείς των βουλευτών να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.
  • Στους βουλευτές έφτασε σύσταση να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με ψηφοφόρους, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι αυτός που θα βρεθεί απέναντί τους στο γραφείο τους.
  • Οσοι υπηρετούν δίπλα σε υπουργούς και βουλευτές ενημερώθηκαν από την υπηρεσία ότι σύντομα θα κληθούν για να γίνει έλεγχος των ικανοτήτων τους. Γιατί είναι κοινό μυστικό πως πολλοί πολιτικοί επιλέγουν τους αστυνομικούς τους με κριτήρια πελατειακών σχέσεων και όχι ασφαλείας.
  • Ενημερώθηκαν ακόμη πως για τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες -ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά- στους δρόμους γύρω από πολιτικά γραφεία και υπουργεία. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα αναφερθούν στους συνοδούς των βουλευτών, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
  • Οσοι υπηρετούν σε βουλευτές εντέλλονται να αρνούνται αλλότριες απασχολήσεις, π.χ. σούπερ μάρκετ, και να κρατούν την προσοχή τους εστιασμένη στο πρόσωπο που προστατεύουν. Αν πιαστούν σε λάθος θέση, θα κατηγορηθούν από την υπηρεσία τους και οι ίδιοι, ασχέτως του τι εντολές είχαν από τους πολιτικούς.

Από όλα αυτά γίνεται σαφές ότι οι ανέμελες μέρες για τους βουλευτές και τους αποσπασμένους σε αυτούς αστυνομικούς ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί υπουργοί, κατά την προσέλευσή τους στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, εξέφραζαν φόβο ακόμη και για μέλη της οικογένειάς τους.

Γυναίκα υπουργός αποκάλυψε πως δέχεται απειλές ο γιος της επειδή θα σπουδάσει στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί βουλευτές έδειχναν το sms που είχαν δεχθεί στα κινητά τους: «Θα σας κάψουμε και εσάς και τα παιδιά σας για να μην ξαναβγάλει φύτρα η γενιά σας»! Τις πιο πολλές απειλές τις δέχονται όσοι προέρχονται από τον συνδικαλιστικό χώρο. Τους δίνεται τελεσίγραφο να μην ψηφίσουν τον ασφαλιστικό νόμο, αλλιώς, σύμφωνα με τους άγνωστους αποστολείς, θα γνωρίσουν την οργή της κοινωνίας.

«Πράσινο φως»
Η κυβέρνηση δίστασε στο ανάψει το «πράσινο φως» σε αυτά τα έκτακτα μέτρα, καθώς δεν θέλει να δώσει σήμα στους τρομοκράτες πως φοβάται και στην κοινωνία ότι υπάρχει κίνδυνος. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η οδός της εμπιστευτικής ενημέρωσης από την υπηρεσία στα στελέχη της. Από την άλλη, όμως, κρίθηκε ότι αν συμβεί κάποια νέα επίθεση, οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες. Το πλαίσιο το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε ένα τμήμα της τοποθέτησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «έντονες πολιτικές ενάντια στη βία κάθε μορφής» και «πρακτικά μέτρα» που θα ανακοινώσουν ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Ραγκούσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, μίλησε για «ύπουλο χτύπημα», ανέφερε ότι στόχος είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «γραφεία υπό κατάληψη από αριστεριστές» και ζήτησε «κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων». «Κάποιοι, βέβαια, κρατούν ουδέτερη στάση ή αδιαφορούν», προσέθεσε με νόημα. Εκτακτα μέτρα θα ληφθούν και για την ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων.

Σύσκεψη κορυφής και στο Μαξίμου
Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους επιτελείς του και κορυφαίους υπουργούς. Το παζλ που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση είναι πολύ σύνθετο: να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, τις «ιδιαίτερες» δράσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατική βία που έκανε δυναμική επανεμφάνιση στη χώρα μας. Η ανησυχία χτύπησε κόκκινο από τα νέα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

«Δεν είναι ελληνικός - η εκρηκτική ύλη μάς είναι άγνωστη», υπογράμμισε στο «Εθνος» ανώτερη κυβερνητική πηγή. Μας μετέφερε ακόμη τις υποψίες στελεχών της Αντιτρομοκρατικής για τυφλό χτύπημα σε δημόσιο χώρο. Ενα ενδεχόμενο πραγματικά εφιαλτικό, τόσο για το τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε ανθρώπινες ζωές όσο και για τη σταθερότητα και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Θα πέσουν κεφάλια» στην ΕΛ.ΑΣ.
Μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει πλήρως τον Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά στον κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού αποτελεί κοινό τόπο η θέση ότι «αυτό το γεγονός δεν μπορεί να περάσει χωρίς να πέσουν κεφάλια». Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., είτε με τη μορφή αποπομπών, είτε με τη μορφή παραιτήσεων. Σε τι «βάθος» και «ύψος» θα φθάσουν αυτές οι αλλαγές είναι άγνωστο, καθώς η ηγεσία της αστυνομίας έχει στα υπέρ της τις συλλήψεις για τον «Επαναστατικό Αγώνα». «Οχι στις εν θερμώ αντιδράσεις» λένε από την άλλη στελέχη της Κατεχάκη, που δεν θέλουν να δουν τον μηχανισμό τους να αποσυντίθεται.

Μήνυμα
Ξεκάθαρο μήνυμα στους τρομοκράτες ότι η πολιτεία δεν τρομοκρατείται έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το οποίο καταδίκασαν οι αρχηγοί του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικές ωστόσο προσεγγίσεις. «Ας γνωρίζουν οι δολοφόνοι ότι θα αποτύχουν, γιατί έχουν απέναντί τους την πολιτεία και ολόκληρη την κοινωνία. Η κοινωνία μας δεν τρομοκρατείται» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, που έκανε λόγο για «αποτρόπαιη τρομοκρατική ενέργεια», «κρούσμα τυφλής και απάνθρωπης βίας» από «άνανδρους και κρυπτόμενους δολοφόνους».

Γ. Αντύπας

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου