'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τετράμηνο κινητοποιήσεων για τις περικοπές

Στους δρόμους βγαίνουν πλέον οι ένστολοι που ζητούν λύσεις στα προβλήματα τα οποία και χρονίζουν και καθιστούν αναποτελεσματική την εκτέλεση του έργου τους.

Ζητώντας τα αυτονόητα, έκαναν την αρχή το καλοκαίρι με αφορμή τις περικοπές που υφίσταται το εισόδημά τους, το ασφαλιστικό αλλά και το γεγονός πως επί σειρά ετών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και χαρακτηρίζεται παγιωμένη.


Πριν από λίγες ημέρες οι ένστολοι έδωσαν δυναμικό παρών στη ΔΕΘ πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, ενώ προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το επόμενο τετράμηνο.

Και αυτό διότι, πέραν των πάγιων αιτημάτων, σήμερα, όπως και άλλοι, είναι αλήθεια, εργαζόμενοι, δέχονται ένα σημαντικό πλήγμα με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της οποίας όμως δεν έχουν ασχοληθεί με την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των ανδρών και γυναικών που φέρουν στολή.

Υπό του ορίου της φτώχειας

Οι ένστολοι μιλούν για συρρίκνωση των αποδοχών τους, που με τα κυβερνητικά μέτρα μετρούν απώλειες από 3.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ ετησίως και μιλούν για υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου σε βαθμό τέτοιο, που τείνει να κινηθεί και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το συνταξιοδοτικό έχει ανατραπεί, οι συντάξεις έχουν μειωθεί και προστίθενται έτη εργασίας σε ένα επάγγελμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ίδιο με αυτό του συνόλου των δημόσιων υπαλλήλων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί πως οι ένστολοι δαπανούν χρήματα ακόμη και για τις στολές τους, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων προμηθεύονται οι ίδιοι όπλα και αλεξίσφαιρα από το εμπόριο, αφού τα υπηρεσιακά δεν τους καλύπτουν.

Για το λόγο αυτόν υποστηρίζουν πως η πολιτική των περικοπών σε κάθε είδους υπηρεσιακή δαπάνη μπορεί να θεωρείται αναγκαία λόγω της κατάστασης της οικονομίας, όμως στην περίπτωση των Σωμάτων Ασφαλείας οδηγεί τις υπηρεσίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης με δυσμενείς συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών.

Διεκδικώντας τη «θεσμοθέτηση των αυτονόητων», κατά πάραφραση της «επανάστασης του αυτονόητου» στην οποία ανεφέρθη ο πρωθυπουργός, εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η κυβέρνηση δυστυχώς δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του αστυνομικού, πυροσβέστη, λιμενικού, ούτε αποδέχεται εμπράκτως την αναγκαιότητα της άμεσης διάθεσης γενναίων κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας».

Και συνεχίζουν αναφέροντας: «Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας μετρώντας νεκρούς και τραυματίες», για να διευκρινίσουν ότι «τα όρια και οι αντοχές μας όμως εξαντλούνται, το ίδιο και οι αντοχές της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαραίνουν άλλους».

Οι ένστολοι άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας προειδοποιούν ακόμη ότι «ο κίνδυνος μεγαλύτερης επιχειρησιακής απαξίας και οικονομικού μαρασμού των ενστόλων, αν δεν ληφθούν μέτρα, θα είναι μη αντιμετωπίσιμος» και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός.

Εκφράζει την αγωνία των ενστόλων για διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ

http://nationalpride.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου