'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως πρέπει να ακούσουμε τον ..."Πρωθυπουργό";

Τους βλέπεις, ατσαλάκωτους καμαρωτούς, αθλητικούς, αδύνατους, ίδια φάτσα, ίδιο κούρεμα ίδια γενικώς εικόνα.
Αποπνέουν σοβαρότητα.

 
Λες δεν μπορεί, αυτός είναι σοβαρός.
Βλέπεις την άλλη, με το αντισυμβατικό μοδάτο ντύσιμο, και λες, αυτή είναι περιβαλλοντολόγος, όλο και κάτι θα σώσει από το περιβάλλον.
Ο τύπος είναι οικονομολόγος, όλο και κάτι θα περισώσει.
Και όμως...
Η χώρα βρίσκεται στα χέρια επίπλαστα σοβαροφανών, νεοπροδοτών.
Ξεστομίζω βαριές κουβέντες, αλλά πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις, αυτόν που με ύφος Ιησού, καταλαβαίνει το φτωχό συνταξιούχο, και με πόνο καρδιάς του κόβει 100 ευρώ από τα 800, για να σωθεί η χώρα, και την ίδια ώρα, καλεί όλους τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέφτες, να νομιμοποιήσουν τα κλεμμένα με ένα συμβολικό τίμημα;
Πως θα χαρακτηρίσεις ένα προβληματικό παιδί μονογονικής οικογένειας, που με πολιτικό αριβισμό καβάλησε το όχημα της προστασίας του περιβάλλοντος, και ετοιμάζεται να ζητήσει εντός Αττικής, 40 στρέμματα για να κτίσεις εκτός σχεδίου, και στα κωλοχώρια τα 4 στρέμματα να μη φτάνουν, αλλά να χρειάζονται 6, και παράλληλα να νομιμοποιεί με συμβολικό τίμημα ΟΛΑ τα αυθαίρετα σε ολόκληρη την Αττική, τα κτισμένα σε οικόπεδα 300 και 500 τετραγωνικών μέτρων, τις παράνομες πισίνες, τους παράνομους υπόγειους χώρους και τα παράνομα σκάφη;

 
Πως να χαρακτηρίσεις την εκποίηση του εθνικού πλούτου στους Άραβες, τους Γερμανούς και άλλους, όταν λιμνάζουν 30 δις από φοροδιαφυγή, και ένα χρόνο τώρα ΔΕΝ έχεις ορίσει προισταμένους εφοριών;
Σοβαροφανή λαμόγια της κακιάς ώρας, που εφαρμόζουν τελικά, παλιές συνταγές μεταφοράς πλούτου, από τους φτωχούς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, στους ασυνεπείς επιχειρηματίες, στους φοροκλέφτες, και στο ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Περαίωση, ημιυπαίθριοι, και αυθαίρετα, το τρίπτυχο της απάτης νομιμοποιείται.
Μπορεί να έχω κι εγώ, αυθαίρετο και ημιυπαίθριο και περαίωση, μπορεί και να με συμφέρουν οι διατάξεις για να καθαρίσω από εφορία, πολεοδομία, και πρόστιμα.
Είναι όμως αυτό, λειτουργία κράτους;
Αν δεν μπορείς να εισπράξεις φόρους, δεν έχεις ευθύνη;
Αφήνεις τις εφορίες ακέφαλες, δεν εισπράττουν ούτε τα πρόστιμα, κλαίγεσαι ότι δεν μαζεύεις λεφτά, ότι δεν θα έχεις να πληρώσεις συντάξεις,και μετά φέρνεις νόμο, που χαρίζεις το 50% των προστίμων.

 
Δηλαδή, ΚΛΕΒΕΙΣ από το Κράτος το 50% των εσόδων του, και προτρέπεις και το νομοταγή να παρανομήσει. Εσύ πως λέγεσαι;
Όσο για τη παραφωνία του ηγετικού μοντέλου του αθλητικού ηγέτη, για τον Πάγκαλο λέω, που θέλει να μου πει ότι μαζί τα φάγαμε έχω να του πω το εξής:
Χοντρέ, ξέρεις πολύ καλά, ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Εγώ δούλευα, όταν εσύ έτρωγες, κι όταν καθόμουν για να φάω, δεν έβρισκα παρά μόνο ψίχουλα. Τα φάγανε τα λαμόγια, οι υποστηρικτές του κόμματος σου, και όλοι εσείς οι πολιτικοί.
Και επειδή είμαστε σε χρηματιστηριακό χώρο, αρκεί να σου θυμίσω, τις δεξιές και τις πασοκικές μετοχές, που πριν από τις εκλογές τις ανεβάζατε, βγάζατε από εμάς τα κορόιδα, τα έξοδα του προεκλογικού σας αγώνα, και μετά οι μετοχές ξαναγύριζαν στα τάρταρα.
Μήπως θέλεις να σου πω και τα χαρτιά; Ρώτα φίλους σου πολιτικούς να σου τα πουν.

 
Πραγματικά νοιώθω ότι η χώρα μου βρίσκεται υπό κατοχή. Όχι από το ΔΝΤ, όχι. Από τους ηγέτες του τόπου, που δείχνουν να μην έχουν τίποτε το εθνικό, τίποτε το αξιοπρεπές, τίποτε το παλικαρίσιο επάνω τους.

 
Νοιώθω ότι από τη Σουηδική γυμναστική, τη παράγγελμα που εκτελούν με προθυμία είναι το παράγγελμα: "Επίκυψη".
Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσουμε το 120 του Συντάγματος, πρώην 114, και να κάνουμε πράξη την άποψη του πρωθυπουργού μας;
Μήπως είναι ώρα να τους πάρουμε με τις πέτρες;

 
irasot

http://gianniotis.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου