'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερσύχρονο μηχάνημα εντοπισμού παιδόφιλων στην Ελληνική Αστυνομία.!!!!

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να σαρώνει ολόκληρη την επικράτεια και να εντοπίζει παιδόφιλους παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κ. Μάνος Σφακιανάκης. Το μηχάνημα αυτό ονομάζεται «Operation Fare Play», στα Ελληνικά «Δίκαιο Παιχνίδι» και είναι δωρεά του FBI προς την Ελληνική Αστυνομία. 

Την επίδειξη που έλαβε χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παρακολούθησαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγοι κ. Ελευθέριος Οικονόμου και κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ενώ παρευρέθησαν και οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.
Ο κ. Σφακιανάκης, κάνοντας την επίδειξη, εντόπισε δεκάδες παιδόφιλους σε όλη την ελληνική επικράτεια να επιδίδονται με μανία στο ποιος θα κατεβάσει περισσότερο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η επίδειξη, τόσο στους δικαστικούς λειτουργούς όσο και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ έγινε για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος, για να διαπιστώσουν ότι οι αστυνομικοί δεν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, απλά παρακολουθούν και εντοπίζουν μόνο παιδόφιλους και τίποτα περισσότερο. Ο δεύτερος λόγος, για να δοθεί από την ΑΔΑΕ η σχετική άδεια, εφόσον δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και δεν παρακολουθούνται οι πολίτες.

Το FBI έχει ήδη εκπαιδεύσει 18 αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη χρήση του μηχανήματος σάρωσης και εντοπισμού παιδόφιλων, οι οποίοι, μετά από τη σχετική εκπαίδευσή τους, πιστοποιήθηκαν από την υπηρεσία τους και έχουν εξουσιοδότηση έρευνας και παρακολούθησης των παιδόφιλων.

Εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα»-saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου