'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκαριστικές φωτογραφίες στα τσιγάρα...!


Την πρόταση να καλύπτουν τα πακέτα των τσιγάρων, σοκαριστικές φωτογραφίες με θέμα τις συνέπειες του καπνίσματος, υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ιδέα αυτή συζητήθηκε ήδη στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης στις  Βρυξέλλες εν όψει μιας αναθεώρησης της νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού, η οποία θα ισχύσει από το 2012.
Αν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση, τότε στα πακέτα των τσιγάρων θα βλέπουμε εικόνες όπως αυτές οι δύο που βλέπετε -αλλά και ακόμη πιο σοκαριστικές που μπορείτε να δείτε παρακάτω αν αντέχετε-, οι οποίες θα προβάλουν την σκληρή πραγματικότητα: τις συνέπειες του καπνίσματος στους πνεύμονες, τον λάρυγγα, το δέρμα κλπ.
Και μία αληθινά  σοκαριστική φωτογραφία!
Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψουν κάποιους καπνιστές από την επικίνδυνη συνήθεια. Οπως εξηγεί ο κ. Τζον Ντέιλι, Επίτροπος Υγείας, "ο καπνός δεν είναι ένα προϊόν όπως τα άλλα. Είναι αποδεδειγμένο ότι δημιουργεί εξάρτηση, προκαλεί ασθένειες και πόνο στους πολίτες, δαπάνες για την υγεία στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όλο και πιο συχνά, τον θάνατο"!
Το pyles.tv επέλεξε να μην δημοσιεύσει σε κοινή θέα μία τρίτη -σοκαριστική!- φωτογραφία για το τι προκαλεί το κάπνισμα στον λαιμό των καπνιστών. Αν κάποιος επιθυμεί να το δει, μπορεί να κάνει κλικ εδώ! Αν πάλι προτιμάτε να πείτε "υπερβολές" και να ανάψετε ένα τσιγαράκι, είναι σαφέστατο δικαίωμά σας! Ο καθένας την ζωή του, την κάνει ό,τι θέλει! 

http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου