'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εν αναμονή ενταλμάτων για το νέο παραδικαστικό

Aκίνητα μεγάλης αξίας, το οποίο χαρακτηρίζεται ως νέο «παραδικαστικό».  

Οι έρευνες προχωρούν με έρευνες σε αρκετά σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά, οι οποίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή, έπειτα από συνεργασία της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με την Εισαγγελία Εφετών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης αν και αναμένονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο κύκλωμα εμπλέκονται δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί. Ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο και εναντίον δικαστικού λειτουργού, ωστόσο οι αρχές ξεσκονίζουν όλα τα στοιχεία και ερευνούν προσεκτικά και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας. Αυτό γίνονταν είτε με πλαστά έγγραφα που παρουσίαζαν ότι άνθρωποι που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες χρωστούσαν μεγάλα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο, είτε με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους.

Το Σάββατο έγιναν και νέες κατ' οίκον έρευνες σε σπίτια δικηγόρων που εμπλέκονται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών δίπλα από τα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις για τον τρόπο που δίκαζαν, το ήθος και τις αρχές τους και αν πρέπει να αποφευχθούν ή όχι στις συνθέσεις. Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα στοιχεία και θεωρείται θέμα χρόνου να ασκηθούν διώξεις.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα. Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το κύκλωμα...

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου