'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οι 200 offshore του νέου παραδικαστικού κυκλώματος

200 εικονικές εταιρείες διέθετε το νέο παραδικαστικό κύκλωμα, η εξάρθρωση του οποίου αναμένεται αυτές τις ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής και περιλαμβάνει “ειδικότητες” απ' όλες τις ειδικότητες της Δικαιοσύνης, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το 20μελές κύκλωμα έχει ιδρύσει πάνω από 200 offshore, μέσω της οποίας ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας.

Το κύκλωμα δρούσε με δύο τρόπους: πρώτον με πλαστά έγγραφα τα οποία πιστοποιούσαν ότι οι άνθρωποι που έβγαζαν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα τους μέσω τραπέζης, χρωστούσαν υπέρογκα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, με αποτέλεσμα να φαίνονται δικαιούχοι και να παίρνουν τα ακίνητα.

Ο δεύτερος τρόπος αφορούσε πλαστά έγγραφα χρησικτησίας, με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητα τους ακίνητα που άνηκαν σε άλλους ανθρώπους.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία έχασε το ελληνικό δημόσιο, σε σχέση με τους φόρους που δεν επιδόθηκαν.

Στο νέο αυτό κύκλωμα φαίνεται ότι συμμετέχει και ένα πρόσωπο που είχε εμπλακεί στο προηγούμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Το Σάββατο (25/9), η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια των δικηγόρων που εμπλέκονται, μέσα στα οποία βρέθηκε ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί από τα μέλη του κυκλώματος αναλόγως με τον τρόπο που έβγαζαν τις δικαστικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, αν ήταν αυστηρός ή επιεικής με τους κατηγορουμένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 περίπου μήνες, όταν έγιναν καταγγελίες από τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα.


http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου