'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

«Οχι μόνο χάνουμε από τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά χτυπιέται και ο 12ος!»


Oι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα πρώτα «θύματα» του πακέτου μέτρων της κυβέρνησης. Οι απώλειες των εσόδων τους συγκροτούν τη μεγαλύτερη και πλέον απότομη αφαίρεση εισοδήματος στη σύγχρονη ιστορία και μάλιστα, καθώς πρόκειται για έσοδα με πάγιο χαρακτήρα που καλύπτουν «τρύπες» και διοχετεύονται σταθερά στην κατανάλωση, η μείωσή τους θα αποτυπωθεί αναπόφευκτα στην αγορά και στις υπηρεσίες, διότι περίπου 3 εκατ. άνθρωποι θα γνωρίσουν απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης. Πρακτικά πρόκειται για το πρώτο κύμα εσωτερικής υποτίμησης που θα φανεί απότομα στην ελληνική οικονομία τους θερινούς μήνες, όταν και οι δαπάνες των διακοπών θα μειωθούν.
«Πιστεύω ότι με τις μειώσεις σε δώρα και επιδόματα, τη φορολόγησή τους με 25%, αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων, όχι μόνο χάνουμε τον 13ο και τον 14ο μισθόαλλά χτυπιέται και ο 12ος!». Αυτό υποστηρίζει ο υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Κ. Μπούκας, ο οποίος βλέπει το ετήσιο εισόδημα της οικογένειάς του- η σύζυγός του είναι επίσης δημόσια υπάλληλος- να μειώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Το δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας που ελάμβανε το ζεύγος των δημοσίων υπαλλήλων, ξεπερνούσαν με το παλαιό καθεστώς τα 3.700 ευρώ. Με τα δύο κύματα περικοπών οι συνολικές απώλειες για αυτή την κατηγορία εσόδων ξεπέρασαν τα 1.700 ευρώ, αφήνοντας στα χέρια τους μόλις 2.000 ευρώ.

Αντιστοίχως, ενώ τα επιδόματά τους ξεπερνούσαν αθροιστικά τα 9.900 ευρώ, αποτελώντας πρακτικά κάτι λιγότερο από το 1/3 του συνολικού προ φόρων οικογενειακού εισοδήματος, σήμερα με το περαιτέρω «τσεκούρωμα» κατά 8%, μειώνονται πέραν των 1.880 ευρώ. Συνολικά η προ φόρων απώλεια εισοδήματος για την οικογένεια Μπούκα θα ξεπεράσει τα 3.500 ευρώ. Επιπλέον η μείωση εισοδήματος θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο λόγω της υπαγωγής των επιδομάτων σε φορολογική κλίματα της τάξεως του 25%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε προϊόντα και υπηρεσίες. «Κόβουν απολαβές που έχουν κατακτηθεί σε βάθος δεκαετιών. Μπαίνουμε σε παρατεταμένο αρκτικό χειμώνα και η “νύχτα” θα αγγίξει συνολικά την ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο κ. Μπούκας. «Ελεος πια! Δεν έχεις από πού να φυλαχτείς. Η κόρη μου, που σπουδάζει σε άλλη πόλη και περνάει τον μήνα της με 800 ευρώ, μου λέει:“Μπαμπά, αν πιστεύετε ότι 100 ευρώ θα σας βοηθήσουν, να μου τα κόψετε”» τονίζει. «Πλέονθα πηγαίνουμε στο σουπερμάρκετ και θα τα υπολογίζουμε όλα δύο- τρεις φορές. Πριν δίναμε 130-140 ευρώ για λαϊκή και ψώνια, ενώ τώρα θα δίνουμε 100. Θα βουλιάξει η οικονομία» καταλήγει ο κ. Μπούκας.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου