'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Λουκέτο έβαλαν 300 πρατήρια βενζίνης

Περίπου 300-350 πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τους τελευταίους μήνες καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις εταιρείες εμπορίας και αυτές σταμάτησαν να τα εφοδιάζουν με καύσιμα. Την ίδια ώρα η κατανάλωση καυσίμων εμφανίζει πτώση άνω του 20%, ενώ στη σούπερ αμόλυβδη, που είναι το ακριβότερο καύσιμο, η μείωσή της φθάνει στο 60%.
Τα στοιχεία ανέφεραν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, επισημαίνοντας ότι η αγορά καυσίμων βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας την αύξηση των τιμών, τη μείωση της κατανάλωσης, τη σημαντική αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους σε περίοδο που τα δανειακά κεφάλαια είναι δυσεύρετα και ακριβά και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των επισφαλειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ΣΕΕΠΕ η αύξηση των τιμών από τον Φεβρουάριο στην αμόλυβδη υπερβαίνει τα 40 λεπτά το λίτρο (ή ποσοστό 37%) και οφείλεται αποκλειστικά στους φόρους και την άνοδο των διεθνών τιμών. Συγκεκριμένα η μέση λιανική τιμή στις 5 Φεβρουαρίου ήταν 1,101 ευρώ και έφτασε στις 14 Μαΐου στο 1,509 ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 40,8 λεπτά. Από αυτά τα 26 λεπτά ήταν η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, 8,6 λεπτά η αύξηση του ΦΠΑ, 0,2 λεπτά λοιπές εισφορές και 6,1 λεπτά ανέβηκε η τιμή διυλιστηρίου. Το μικτό περιθώριο κέρδους εταιρειών και πρατηριούχων, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΕΠΕ, μειώθηκε κατά 0,2 λεπτά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ κ. Σ. Χριστογιάννης άσκησε ιδιαίτερη κριτική στο θέμα της απελευθέρωσης των μεταφορών, λέγοντας ότι με τον τρόπο που γίνεται ουσιαστικά συνιστά μη απελευθέρωση αφού το κόστος αγοράς μιας άδειας βυτιοφόρου καθορίζεται σε 200.000 ευρώ, όσο περίπου έχει διαμορφωθεί η τιμή αγοράς για υπάρχουσες άδειες.


ΠΗΓΗ: http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου