'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εφοριακός «μπουμπούκι» αντί τιμωρίας...αναβάθμιση….

Άγνωστη είναι η τύχη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος εφοριακού της Α΄ Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, η οποία εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές ενημερότητες για εκλεκτούς της! Τα μεγάλα μέσα φαίνεται ότι έπεσαν και στην περίπτωση αυτή, η οποία απασχολεί την υπηρεσία εδώ και τέσσερις μήνες περίπου.

Η εν λόγω εφοριακός χρησιμοποιούσε τους κωδικούς άλλων συναδέλφων της για να εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, πλαστογραφούσε ακόμη και τις υπογραφές τους και έτσι συναλλασσόμενοι με οφειλές έφευγαν ως κύριοι από την Εφορία, αφού είχαν φορολογική ενημερότητα.

Όταν η απάτη αυτή αποκαλύφθηκε η εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση και συνάμα άλλαξε αντικείμενο στο χώρο εργασίας της.

Τώρα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντί να τιμωρηθεί αναβαθμίζεται, αφού μετακινείται στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, σε μία υπηρεσία που έχει την ευθύνη των Ανώνυμων Εταιριών!

Μία από τις υποθέσεις που χειρίστηκε στα Γιάννινα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο συναλλασσόμενος εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα παρότι οι οφειλές του ξεπερνούσαν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος δεν κατάγεται από την περιοχή, αλλά από πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάζονταν ως χρηματιστής και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι με την ιδιότητα αυτή είχε καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά από κατοίκους των Ιωαννίνων με την υπόσχεση ότι θα τα επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Σε μία περίοδο λοιπόν όπου γίνεται πολύς λόγος για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς είναι περίεργο αν θα υπάρξει υπεύθυνος και ποιος να δικαιολογήσει την υπόθεση αυτή....


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου