'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Βγάζουν φρεγάτες στο κεντρικό Αιγαίο, οι γείτονες τον Ιούλιο...

Ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος προ ημερών σε ομιλία του, είχε αναφερθέι στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, λέγοντας μεταξύ άλλων "Υπάρχει πάντα κρίσιμη απόσταση μεταξύ αισιοδοξίας και ψευδαίσθησης".

Η Τουρκία , μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα έχει μια διαρκή "αυτοκρατορική" ναυτική παρουσία σε όλη τη Μεσόγειο. Το τουρκικό Π.Ν δημιούργησε μια "μίνι" ναυτική αρμάδα, αποτελούμενη από τέσσερις φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, διοικούμενη από υποναύαρχο. Αποστολή της από τις 10 Μαίου "να συμβάλλει στη σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο".

Οι φρεγάτες Turgut Reis, Kemal Reis (φωτο), Gaziantep, Giresum και το πετρελαιοφόρο Akar θα αποπλεύσουν από τη ναυτική βάση του Αξάζ και θα συμμετάσχουν από τις 10 έως τις 20 Μαίου στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση Beyaz Firtina, στο κεντρικό Αιγαίο. Αμέσως μετά, η τούρκικη ναυτική δύναμη θα αρχίσει να πραγματοποιεί ασκήσεις εν πλώ και περιπολίες σ΄όλη τη Μεσόγειο, πλέοντας προς Τυνησία, Αλγερία, Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Αίγυπτο. Ήδη η Άγκυρα συμμετέχει με 4 πλοία σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ στη Μεσόγειο.

Η δημιουργία ναυτικής αρμάδας και η άμεση ενεργοποίηση της ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την ομιλία του στρατηγού Μπασμπούγ , αρχηγού των τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αρχηγείο Στόλου, στο Golcuk, μια ομιλία που είχε προκαλέσει αίσθηση:

"Στις αυτοκρατορίες, η ναυτική δύναμη είναι άκρως σημαντική....Κοιτάξτε τη Μαύρη θάλασσα. Αν η σημασία της είναι σήμερα στο ένα, αύριο θα είναι στο πέντε. Στο Αιγαίο έχουμε ήδη προβλήματα τα οποία, για να τα λύσουμε έχουμε ανάγκη από ισχυρές ναυτικές δυνάμεις. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποια μέρα δεν θα ξεσπάσει κρίση; Σε πόσες ημέρες ξέσπασε η κρίση των Ιμίων;"

(Realnews)

Online-press: Τα σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο είναι πλέον εμφανή... Θλιβόμαστε γιατί οι πολιτικοί που μας κυβερνούν έχουν δώσει γη και ύδωρ, την ίδια στιγμή που και οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος παρουσιάζουν διαλυτικές τάσεις. Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια μπορούμε να το πούμε με γνώση λόγου (και ας μας πονάει) ότι δεν μπορούμε πλέον να έχουμε την πλήρη εμπιστοσύνη στην ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων μας....Κύριοι της πολιτικής ηγεσίας και της στρατιωτικής κάντε κάτι τώρα....

Πηγή:http://online-pressblog।blogspot.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου