'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

1.611.951,91 ευρώ για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με το σημερινό Βήμα:
Περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια, 1.611.951,91 ευρώ) δαπανήθηκαν στο τελευταίο τετράμηνο για τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου και ορισμένων υπουργών με τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε δεκάδες ώρες πτήσεις, τόσες που κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν πραγματοποίησε ποτέ μέσα σε τέσσερις μήνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων και γενικά για να «σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία» , όπως αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του. Κατά το διάστημα αυτό, το κυβερνητικό υπερσύγχρονο αεροσκάφος Gulfstream (GV), αμερικανικής κατασκευής, βρισκόταν συνεχώς σε υπηρεσία.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, το κόστος πτήσης ανά ώρα του...
...πρωθυπουργικού Gulfstream ανέρχεται σε 6.624,49 ευρώ και ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο τετράμηνο το χρησιμοποίησε 14 φορές για διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πιο ακριβό ταξίδι του Πρωθυπουργού ήταν αυτό που πραγματοποίησε στις 7 Μαρτίου σε Παρίσι- Ουάσιγκτον με επιστροφή στις 11 Μαρτίου στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, που στοίχισε 149.713,47 ευρώ.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση όπου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιούσαν και όλοι σχεδόν οι υπουργοί του κ. Κ. Καραμανλή, δεν το χρησιμοποίησε άλλος υπουργός όλα αυτό το τετράμηνο, παρά μόνον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης για μια αποστολή στη Μαδρίτη στις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης για αποστολή σε Βρυξέλλες- Παρίσι στις 24 Φεβρουαρίου και άλλη μία φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στις 25 Φεβρουαρίου για αποστολή στις Βρυξέλλες. Επίσης το χρησιμοποίησε, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, δύο φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, την πρώτη στις 17 Ιανουαρίου για επίσκεψη στο Αμπου Ντάμπι και τη δεύτερη στις 4 Απριλίου (το Πάσχα) για μετάβαση στα Ιωάννινα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε και αξιόλογη επιχειρησιακή δραστηριότητα των άλλων δύο κυβερνητικών αεροσκαφών, τύπου Εmbraer (Legacy και 209), το ωριαίο κόστος πτήσεων των οποίων ανέρχεται σε 7.022,02 ευρώ. Στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου ως και 8 Απριλίου, μόνο οι πτήσεις του Gulfstream στοίχισαν 964.245,61 ευρώ. Συνολικές ώρες πτήσης 150! Με δυο λόγια, σε διάστημα τεσσάρων μηνών οι επιβάτες του πρωθυπουργικού αεροσκάφους βρίσκονταν επί 6,2 ημέρες στον... αέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου