'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μια χώρα-κουνούπι, με πολλά κιλά θράσος


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Είναι προκλητικοί και αμετανόητοι οι γείτονές μας στα Σκόπια

Μια χώρα μικρή, με πρωτόγονες υποδομές, εν πολλοίς εξαρτώμενη οικονομικά, πολιτικά και ενεργειακά, από την Ελλάδα. Σε μια κακόφημη γειτονιά, στα Δυτικά Βαλκάνια, εθνολογικά ανομοιογενής, με τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα, με χαμηλό επίπεδο ζωής. Κι όμως, η ΠΓΔΜ θεωρεί πως έχει την πολυτέλεια να προκαλεί τους πάντες: την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Το μεγάλο πρόβλημα στα Σκόπια, είναι η απίστευτη αμετροέπεια των πολιτικών τους, που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι (και λόγω της γεωπολιτικής τους περιοχής), βρίσκονται στη μέγγενη. Καυγάδες με τη Βουλγαρία, καυγάδες με την Ελλάδα, καυγάδες με τα Τίρανα και το διεθνές προτεκτοράτο, το Κοσσυφοπέδιο, καυγάδες (και δη ένοπλοι) με την οικεία αλβανική μειονότητα.
Επίδειξη αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδας, με προκλητική οικειοποίηση ιστορίας και συμβόλων, καταπίεση της ελληνικής μειονότητας και τώρα νέα πρόκληση και δη στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δομών.
Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός νέος πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο «πολύς» Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο άνθρωπος που σπούδασε με ελληνικά χρήματα στις ΗΠΑ και την έκανε «γυριστή», χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονική Προεδρία», προκαλώντας όλους τους Έλληνες. Και πώς να μην αποθρασυνθούν οι εκπρόσωποι της γειτονικής μας χώρας, όταν η Αθήνα προτίθεται να μοιράσει ελληνικές υπηκοότητες αφειδώς σε σλαβόφωνους εγκληματίες πολέμου, αφήνει τα αεροπλάνα με τα προκλητικά εθνικά λογότυπα να προσγειώνονται στην Κέρκυρα (έτσι δεν είναι κυρία μου;) και βάζει πλάτη σε πολλά «αιτήματα» των Σκοπιανών;
Η δε αντίδραση της Αθήνας, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ήταν μάλλον νερόβραστη: «Λυπούμαστε που οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να χρησιμοποιούν επισήμως τον όρο “μακεδονικός”, για να προσδιορίσουν την προεδρία που αναλαμβάνει η χώρα τους εκ περιτροπής», είπε μεταξύ άλλων. «Λυπούμαστε»! Οι τζαμαρίες στα Σκόπια έτριξαν, οι δε σοβινιστές πολιτικοί τους χαμογέλασαν...
Είναι καιρός η Ελλάδα να αναπροσαρμόσει την πολιτική της. Να μιλήσει με τους Αλβανούς των Σκοπίων, να ζητήσει αυτά που εγγυώνται οι διεθνείς συμβάσεις για την ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ (δεν έχουν μάλλον «ακούσει» κάτι για τους εκεί ομοεθνείς μας στο ελληνικό ΥΠΕΞ;) και να πιέσει τη σλαβική ηγεσία να αφήσει κατά μέρος τους αλυτρωτισμούς και να συζητήσει σοβαρά με την Ελλάδα για τη λύση του ζητήματος του ονόματος.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου