'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Θέλει να μην φυλάμε το Αιγαίο ο τουρκαλάς.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και την παρουσιάστριά του Μαρία Χούκλη. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μιλά για την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, τα μαχητικά πάνω από το Αιγαίο, μια θάλασσα που ενώνει όπως λέει τους δύο λαούς.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Συμφωνείτε όμως, κύριε Πρόεδρε, ότι οι πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο, εντείνουν τα προβλήματα, διατηρούν την ένταση και δεν την αποκλιμακώνουν, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το έδαφος, ώστε πράγματι οι δύο χώρες να μπορέσουν να συνεργασθούν και να έχουν σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας; Τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή σας;

Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ορισμένες φορές συμβαίνουν αυτά. Όμως, αυτά τα μαχητικά αν πρέπει να υπερίπτανται του Αιγαίου, δεν πρέπει να φέρουν πυραύλους ή άλλα όπλα. Να υπερίπτανται χωρίς αυτά. Τότε τα αεροσκάφη δεν θα είναι μαχητικά, αλλά ειρηνικά. Να υπερίπτανται άοπλα και έτσι να συμμετέχουν στις ασκήσεις. Εάν το καταφέρουμε αυτό θα έ-χουμε επιτύχει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά θα είναι και η μείωση των εξοπλισμών, διότι και οι δύο χώρες έχουν τεράστιες αμυντικές δαπάνες και μ' αυτό τον τρόπο θα πε-τύχουν μεγάλη εξοικονόμηση. Όταν ανέλαβα την εξουσία η Τουρκία διέθετε τεράστια ποσά για τις αμυντικές της δαπάνες και αποτελούσαν την προτεραιότητα στις κρατικές δαπάνες. Τώρα όμως δεν κατέχει την πρώτη θέση στις δαπάνες, έχει υποχωρήσει αισθητά. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσει ανάλογα και η Ελλάδα.

Ο κανόνας ότι «δεν διαπραγματεύεσαι ποτέ όταν είσαι αδύναμος», ισχύει και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, (με συνοδεία 10 υπουργών και 100 επιχειρηματιών!) στην Ελλάδα, για την υπογραφή-όπως διέρρευσε- περισσοτέρων από 20 μνημονίων συνεργασίας... Η αδυναμία βεβαίως, αφορά στην Ελλάδα। Οι ειδικοί λένε, ότι δεν υπάρχει διεθνές προηγούμενο για ευρεία επιχειρηματική συνεργασία δύο χωρών, όταν ισχύει μεταξύ τους Casus Belli (αιτία Πολέμου), όπως ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με ευθύνη της δεύτερης.


ΠΗΓΗ: http://ixnos1.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ειναι θεμα 2 εως 4 ή ισως 5 ετων η επαλίθευση των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή