'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Μαντέλη: Και ανασχηματισμούς γνώριζαν οι μοναχοί

Πάσα γνώση περί ανασχηματισμού, καθώς και των πολιτικών προσώπων που θα αναλάμβαναν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Οικονομίας και Γεωργίας, φέρεται πως είχε ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος, σύμφωνα με την κατάθεση της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, στην ειδική εφέτη ανακρίτρια.

Ο Αρσένιος μου έλεγε ότι ήξερε πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ποιοι θα γίνουν υπουργοί Οικονομικών και Γεωργίας, γιατί αυτοί οι υπουργοί τον ενδιέφεραν πρωτίστως” ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Κατηγόρησε για ηθική αυτουργία στις “ιερές ανταλλαγές” τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσόπουλο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, καθώς και τον διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου.

Στην κατάθεσή της διατείνεται πως η ανταλλαγή των εκτάσεων αποτέλεσε κεντρική πολιτική απόφαση για την εφαρμογή της οποίας πραγματοποιούνταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών, ενώ υποστήριξε πως “εάν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα ή δεν θα γινόταν καθόλου”.

Πριν καταθέσω στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με κάλεσε στο γραφείο του ο τότε υπουργός Κοντός και μου είπε, αν θέλεις να γλυτώσεις από τα Δικαστήρια, πρόσεξε τι θα πεις στην Εξεταστική και μου υπέδειξε σε γενικές γραμμές τι πρέπει να πω”, αναφερόμενη στις πιέσεις που της ασκούνταν, ενώ υπέδειξε ως εκτελεστικά όργανα τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.

Μετά από την καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 100.000 ευρώ και αφού της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, η Σταματίνα Μαντέλη, που αρνείται της σε βάρος της κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερη.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr


1 σχόλιο: