'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ναι, υπάρχουν λεφτά, πολλά λεφτά!!!

Στα ταμεία δεν υπάρχει σάλιο, η χώρα βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή, κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, σπρώχνουν την κοινωνία να επιστρέψει στην 10ετία του ΄60 και την ίδια στιγμή, οι άθλιοι, αφήνουν να βαλτώνουν 65 δισ. ευρώ, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα». Τα 33 δισ. εκκρεμούν στα δικαστήρια, ενώ άλλα 32 δισ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αστρονομικά τα ποσά!!

Θεωρητικά από τα 33 δισ. ευρώ των χρεών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, το 10% (δηλαδή, 3,3 δισεκ.) θα έπρεπε ήδη να είχε εισπραχθεί, με βάση τον ισχύοντα μέχρι πρότινος νόμο. Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, το ποσό που καταβάλλεται με την άσκηση προσφυγής αυξάνεται στο 25%.

Στα 33 δισ. ευρώ των καταλογισθέντων και εκκρεμών στα δικαστήρια φόρων προστίθενται 32 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκ των .......
οποίων αν αφαιρεθούν φτωχοί οφειλέτες και ΔΕΚΟ υποχωρούν στα 23 δισ.

Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο το κράτος χάνει έσοδα 25 με 30 δισ. από τη φοροδιαφυγή, ενώ η παραοικονομία, όπως εκτίμησε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, αγγίζει το 40% του ΑΕΠ προσεγγίζοντας τα 95 δισ. ετησίως!!!

Να, λοιπόν, που υπάρχουν τα λεφτά!!! Και είναι πολλά, πάρα πολλά…

Γιατί δεν εισπράττονται;

Απλά, επειδή είναι σάπιο το σύστημα, που αφορά την πολιτική εξουσία, τους (διαλυμένους) μηχανισμούς οικονομικού ελέγχου και τις διασυνδέσεις, που έχουν οι ποικιλώνυμοι μεγαλόσχημοι με τους ισχυρούς της εξουσίας.

Αύριο στις διαδηλώσεις φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας: Λεφτά υπάρχουν। Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα εισπράξει

Γράφει ο Καφενόβιος
ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου