'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Έφοδος για παιδεραστές σε εκκλησία!!!

Έφοδο έκανε η αστυνομία του Βελγίου μαζί με εισαγγελείς, στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, στα πλαίσια έρευνας για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς. Συγκλονίζουν την Ρώμη τα απανωτά σκάνδαλα

Έρευνα σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη της Καθολική Εκκλησία στο Βέλγιο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια. Χτες οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Καθολικής Εκκλησίας της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της Εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές εισέβαλαν στην αρχιεπισκοπή του Μαλίν-Βρυξελλών, καθώς επίσης και στο σπίτι του πρώην αρχιεπισκόπου, Γκόντφριντ Ντανιέλ.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Ζαν-Μαρκ Μεγέρ "Σε μια πρόσφατη υπόθεση, η εισαγγελία ενημερώθηκε για καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων από έναν αριθμό ανθρώπων της Εκκλησίας".

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η αστυνομία ζήτησε να εξετάσει το προσωπικό υπολογιστή του πρώην αρχιεπισκόπου. Στη συνέχεια αξιωματικοί της αστυνομίας τον οδήγησαν στο καθεδρικό ναό της πόλης του Μέσελεν, βόρεια των Βρυξελλών για να συλλέξουν πιθανά στοιχεία που κρύβονταν στο ναό.

Εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιούνται έρευνες ύστερα από καταγγελίες σεξουαλικών κακοποιήσεων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο. Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην επίσκοπος της πόλης Μπριτζ, Ρότζερ Βάνγκελου αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού παραδέχθηκε ότι είχε κακοποίηση σεξουαλικώς ένα αγόρι στο παρελθόν.

Ο αρχιεπίσκοπος Αντρέ-Ζοζέφ Λεονάρ δήλωσε μετά την αποκάλυψη ότι η κίνηση αυτή έδειξε ότι η Εκκλησία ήταν "αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα σε ένα πολύ επώδυνο" θέμα και δεσμεύτηκε να ακολουθήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής.

Τους τελευταίους μήνες, υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον Καθολικών ιερέων έχουν έρθει στην επιφάνεια σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Τον Μάιο, οι Βέλγοι επίσκοποι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα των παιδεραστών ιερέων όχι μόνον "για την επίθεση" που δέχθηκαν, αλλά και για τη σιωπή των υπευθύνων της Εκκλησίας.

Ο Πάπας υποσχέθηκε τον περασμένο Απρίλιο να "φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης" όσους κακοποίησαν σεξουαλικά ανηλίκους και κατέστησε σαφές ότι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να αναφέρονται στην αστυνομία, εφόσον απαιτείται από το νόμο.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου