'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές

Αυξάνεται ο αριθμός των φυσικών καταστροφών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, ο οποίος προειδοποίησε για...


ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας καταστροφών.

«Στις σχετιζόμενες με καιρικά φαινόμενα καταστροφές υπάρχει μια αυξητική τάση που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Η τάση είναι υπαρκτή, με όρους πλημμυρών, κυκλώνων και ξηρασίας», δήλωσε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse, ο Τζον Χολμς ο οποίος βρίσκεται στη Αυστραλία για συνομιλίες υψηλού επιπέδου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Το ιδιαίτερα προφανές είναι ο αριθμός και η ένταση των κυκλώνων και το μέγεθος των πλημμυρών. Συμβαίνει, όμως και με πιο αθέατους τρόπους, με την επέκταση της ξηρασίας και της ερημοποίησης στην Αφρική», υπογράμμισε ο Χολμς. «Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχούν είναι ότι οι "μεγα-πόλεις" μπορούν κάποια στιγμή να δώσουν μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφή», επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι αν και πριν από μια δεκαετία η κλιματική αλλαγή δεν αποτελούσε αντικείμενο προσοχής των αξιωματούχων, «τώρα είναι στην ημερήσια διάταξη του οποιοδήποτε».

«Για μας, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάποιος μελλοντικός ακαθόριστος κίνδυνος, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Μπορούμε να τη δούμε», είπε ο Τζον Χολμς.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου