'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Εκροή τραπεζικών καταθέσεων

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών σημειώνουν από την αρχή του έτους πτώση κατά 5,3% υποχωρώντας στα 186,299 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου. Στο ίδιο διάστημα, μείωση της τάξης του 14% εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων στα 31,181 δισ. ευρώ.

Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, εν μέσω σεναρίων για χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από την ευρωζώνη, πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Απριλίου ανήλθαν στα 222,125 δισ. ευρώ, από 227,2 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, και έναντι 237,8 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 6,7% ή 15,86 δισ. ευρώ συνολικά στο πρώτο τετράμηνο.

Η εικόνα αυτή αποδίδεται τόσο στις εκροές καταθέσεων ιδιωτών, οι οποίοι τις μετέφεραν στο εξωτερικό λόγω του αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας μας, όσο και στη μείωση των καταθέσεων επιχειρήσεων, οι οποίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη δραστηριότητα, αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τα ρευστά περιουσιακά τους στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των νοικοκυριών σημειώνουν από την αρχή του έτους πτώση κατά 5,3% υποχωρώντας στα 186,299 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου. Στο ίδιο διάστημα, μείωση της τάξης του 14% εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων στα 31,181 δισ. ευρώ.

Πτώση κατά 2,7 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Απρίλιο και οι καταθέσεις των κατοίκων εκτός ευρωζώνης, οι οποίες ανήλθαν σε 28,84 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου