'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Εξασφάλιζαν παράνομα δάνεια σε ανέργους και έπαιρναν μίζες

Αποκόμισαν 70.000 ευρώ οι "έξυπνοι" στη Θεσσαλονίκη.

Με πλαστά παραστατικά εξασφάλιζαν τραπεζικά δάνεια σε ανέργους και τους αποσπούσαν μίζες εκμεταλλευόμενοι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τελευταίοι.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και μια υπάλληλος τράπεζας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπέβαλλαν σε υποκατάστημα τράπεζας συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις με ψευδή εισοδήματα για λογαριασμό των ανέργων.

Στη συνέχεια, η 41χρονη τραπεζική υπάλληλος φέρεται ότι παραλάμβανε τα πλαστά δικαιολογητικά και ενέκρινε τη χορήγηση των δανείων, σε χρόνο μάλιστα που το υποκατάστημα ήταν κλειστό.

Από την Ασφάλεια εντοπίστηκαν ήδη δύο άτομα, ενώ η υπάλληλος της τράπεζας αρνείται μέχρι στιγμής τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι κατηγορούμενοι από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο του 2008 φέρονται ότι αποκόμισαν 70.000 ευρώ, από τα οποία οι άνεργοι δανειολήπτες πήραν ελάχιστο ποσοστό.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβωθεί η έκταση της απάτης.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου