'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Ακριβότερα θα είναι πλέον τα ασφάλιστρα για όσους οδηγούς παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν περνάνε τα αυτοκίνητα τους από ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που καταρτίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών, από το 2011 και μετά οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν onlineσύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ-pointsystem) μέσω του οποίου οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ενημερώνονται για τις.. ποινές του κάθε οδηγού.

Aυτό σημαίνει πως πριν την έκδοση ενός συμβολαίου, η ασφαλιστική εταιρεία θα ανατρέχει άμεσα στο pointsystem βάσει του οποίου θα καθορίζεται και το ύψος των ασφαλίστρων. Έτσι όσο πιο πολλές παραβάσεις έχει κάνει ένας οδηγός, τόσο πιο ψηλό θα είναι και το ποσό ασφάλισης. Ειδικότερα, για τις επικίνδυνες παραβάσεις (π.χ. παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και SΤΟΡ, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, επικίνδυνοι ελιγμοί κ.λπ.) οι οδηγοί πέραν των πόντων που θα χρεώνονται στο pointsystemθα καλούνται να πληρώνουν και πιο τσουχτερά ασφάλιστρα.

Παράλληλα, στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται πως όσοι οδηγοί δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ δεν θα μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει πως από δω και στο εξής οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ζητάνε από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Τέλος, υποχρεωτικός θα είναι ο έλεγχος ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα άνω των 50 κυβικών. Η Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων θα ισχύει για τέσσερα χρόνια για τα καινούργια δίκυκλα ενώ για τα μεταχειρισμένα θα ανανεώνεται ανά δυο χρόνια. Στα επαγγελματικά δίκυκλα η ανανέωση θα γίνεται ανά χρόνο. Το ύψος του παραβόλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ξεπερνά τα 12-15 ευρώ.
star

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου