'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Το ΣΔΟΕ κάνει "βουτιά" στις πισίνες, τα πίνει στα μπαρ και εξορμά στα νησιά

60.000 φέτος οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή έναντι 4.000 πέρυσι.

Να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. O κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000. Το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700.000.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για θερινές εξορμήσεις στα νησιά ενώ διαθέτει ήδη έναν μακρύ κατάλογο με κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια, στα οποία εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι πισίνες। Έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Στο μικροσκόπιο και τα σκάφη αναψυχής αλλά και οι off-shore, αγοραπωλησίες μεγάλων ακινήτων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ


Το ΣΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες.
Αναλυτικά:
- Από ελέγχους που έχουν γίνει σε δεκατέσσερα διαγνωστικά κέντρα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία 153 χειρουργών και άλλων γιατρών στους οποίους διενεργούνται ήδη έλεγχοι και ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους. Πρόκειται για ελέγχους που επεκτείνονται και σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και σε γιατρούς του ΕΣΥ, όπου εξετάζονται οι προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων για να εντοπιστούν εκτός των άλλων και χρηματισμοί των ίδιων των γιατρών.
- Από διασταυρώσεις που έχουν γίνει στις φορολογικές δηλώσεις συμβολαιογράφων έχει εντοπιστεί ότι το 63% όσων ελέγχθηκαν εμφανίζουν απόκλιση εσόδων και δηλωθέντων κερδών πάνω από 100.000 ευρώ. Οι περιπτώσεις αυτές ελέγχονται.
- Έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από κατασκευαστικές εταιρίες που αφορούν σε ιδιοκτήτες πισίνας, τα οποία τώρα θα διασταυρωθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλώσει την πισίνα.
- Από έρευνες που έχουν γίνει σε δικηγορικά γραφεία και επιχειρήσεις εισαγωγής σκαφών αναψυχής έχουν εντοπιστεί 35 περιπτώσεις κατόχων σκαφών μήκους άνω των 30 μέτρων, επώνυμων Ελλήνων που δηλώνουν ζημιές στις επιχειρήσεις τους.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση πάνω από 200 περιπτώσεων ακινήτων που ανήκουν σε off-shore εταιρίες και ελέγχονται τώρα ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, τις δηλώσεις και τις καταβολές φόρων.
- Εξετάζονται ήδη συμβόλαια αγοραπωλησίας μεγάλων ακινήτων.
- Από 802 ελέγχους που διενεργήθηκαν το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος μόνο στην Αττική σε αντίστοιχο αριθμό κέντρων διασκέδασης και χώρων μαζικής εστίασης εντοπίστηκαν 449 παραβάτες και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για το κλείσιμο των καταστημάτων αυτών για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με βάση το νέο φορολογικό νόμο.
- Αποστολές 9.500 βυτίων καυσίμων με προορισμό τη Βουλγαρία, ελέγχονται για τον εντοπισμό λαθρεμπορίου.
Το ΣΔΟΕ παράλληλα, πραγματοποιεί και μια σειρά ακόμη ελέγχων που αφορούν σε υποθέσεις διαφθοράς και άλλων παραβάσεων.
Έτσι, διενεργεί ελέγχους για:
-Παράνομες επιστροφές ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων
-Για συνταγογραφήσεις γιατρών, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία, προκειμένου να εντοπιστούν συνταγές που εκτελούνται σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων.
-Για προμήθειες δημόσιων νοσοκομείων, αναλώσιμων, χειρουργικών και ορθοπεδικών υλικών.
-Για προμήθειες φρεγατών και υποβρυχίων
Επίσης, οι έλεγχοι κατά παραγγελία που διενεργεί το ΣΔΟΕ αφορούν στις υποθέσεις της Μονής Βατοπεδίου και της Siemens, καθώς και στις περιπτώσεις αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου 333 εταιριών, οι οποίες κατά τη χρονική περίοδο από 1.1.1998 έως 31.12.2002 ήταν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kapistri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου