'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Λουκέτο στην αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού στα Γιάννενα.

Λουκέτο βάζει η αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας στην πράξη την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Η κλινική, μία από τις πιο νευραλγικές υποχρεώνεται να αναστείλει την λειτουργία της, καθώς δεν εγκρίθηκε η προμήθεια υλικών, ενώ ο ένας και μοναδικός αγγειοχειρουργός που την στελεχώνει, είναι αδύνατο να σηκώσει τον φόρτο εργασίας.

Έτσι ο διοικητής του Νοσοκομείου, αντί να φροντίσει να επιλύσει τα προβλήματα και ειδικότερα να εξασφαλίσει τα υλικά που απαιτούνται για την λειτουργία της, προχώρησε στην εύκολη λύση.

Με έγγραφό του, προς όλες τις άλλες κλινικές και τα τμήματα ανακοινώνει να μην στέλνουν ασθενείς στην αγγειοχειρουργική, γεγονός που στην πράξη σημαίνει και το κλείσιμό της.

Στην αγγειοχειρουργική αντιμετωπίζονται περιστατικά όπως ανεύρυσμα αορτής, καρωτίδα, βουλωμένες αρτηρίες, που θεωρούνται και από τα πιο σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι η αγγειοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι η μοναδική στην Βορειοδυτική Ελλάδα και το κλείσιμο της αποτελεί βαρύ πλήγμα για την δημόσια υγεία.

Κι ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει εγγράφως τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ για την αδυναμία λειτουργίας, αποφεύγει να πει τι θα γίνει με τους ασθενείς της ίδιας της μονάδας και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου