'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μισό ευρώ πάνω λόγω φόρων

Ζούγκλα παραμένει η αγορά καυσίμων με τα φαινόμενα της νοθείας και του λαθρεμπορίου να πλήττουν τους καταναλωτές. Τεράστια αύξηση της τιμής της βενζίνης αποκλειστικά λόγω φόρων. Άδεια αφήνουν τα ρεζερβουάρ οι πολίτες

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ιωάννης Κωστόπουλος, καθώς η αγορά καυσίμων παραμένει ανεξέλεγκτη. Σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, οι διαπιστώσεις είναι αποκαρδιωτικές.

Λαθρεμπόριο, νοθεία, μειωμένες παραδόσεις χαρακτηρίζουν την αγορά, κάτι που σε συνδυασμό με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και την αισχροκέρδεια έχει οδηγήσει στα άδεια ρεζερβουάρ και τη ραγδαία μείωση της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κωστόπουλος, στους πρώτους τρεις μήνες του 2010, η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε κατά 15% (σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009).

Και πώς να μην μειωθεί, όταν από την αρχή της χρονιάς, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά μισό ευρώ το λίτρο, λόγων των φόρων.

Στις 4 Ιανουαρίου η μέση τιμή της βενζίνης ήταν περίπου 1,08 ευρώ το λίτρο και σήμερα έχει φτάσει στα 1,52 με 1,53 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιανουάριο οι φόροι για κάθε λίτρο βενζίνης ήταν 59 λεπτά και τον Ιούνιο έφτασαν τα 94 λεπτά, την ώρα που αναμένεται νέα αύξηση των τιμών τον Ιούλιο.

Πλέον το κόστος της μετακίνησης για τους πολίτες είναι δυσβάστακτο και όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να αφήσουν άδεια τα ρεζερβουάρ τους και να στραφούν προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πρατήρια να βάζουν λουκέτο. Μέχρι το τέλος του έτους, από τα 8.000 πρατήρια που λειτουργούν σήμερα, αναμένεται να αντέξουν περίπου 6.000 και τα υπόλοιπα θα βάλουν λουκέτο.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου