'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πυρηνικά στη διαρροή !!!

Τη λύση της χρήσης πυρηνικών ώστε να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη πάνω από την πετρελαιοπηγή και να σταματήσουν τη διαρροή πετρελαίου, προτείνουν Ρώσοι ειδικοί στην BP. Ο Μπιλ Κλίντον πρότεινε τη χρήση συμβατικών υλικών για την έκρηξη

Η BP χάνει χρόνο και η διαρροή πετρελαίου δεν πρόκειται να σταματήσει δηλώνουν Ρώσοι επιστήμονες που ζητούν μια πιο δυναμική λύση. Την προτρέπουν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά!

Αυτή η σοκαριστική ιδέα ανήκει στον πρώην Ρώσο υπουργό πυρηνικής ενέργειας και βετεράνο φυσικό Βίκτορ Μιχαίλοφ τον οποίο δημοσιογράφος του ΑP συνάντησε στο ινστιτούτο Στρατηγικής Σταθερότητας όπου είναι διευθυντής.

Ο Μιχαίλοφ δηλώνει "Πρέπει να γίνει μια ελεγχόμενη πυρηνική έκρηξη πάνω από τη διαρροή". Η πιο πάνω ιδέα υποστηρίζεται από όλο και περισσότεροι επιστήμονες μέσω εφημερίδων.

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον και οι ειδικευμένοι τεχνικοί της BP θεωρούν ότι είναι μια παράτολμη και ακραία λύση.

Ο Μιχαίλοφ είχε μια διακεκριμένη καριέρα στον πυρηνικό τομέα. Επί των ήμερων του όπως τόνισε χρησιμοποιούνταν πυρηνικές εκρήξεις για να σφραγίσουν επίγειες διαρροές φυσικού αερίου.

Την ίδια ιδέα με τον Μιχαίλοφ έχει και ο Μίλο Νόρντικ, αμερικανός ερευνητής της ειρηνικής πυρηνικής ενέργειαςτης δεκαετίας του 1960 και του 1970.

Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον υποστηρίζει την ιδέα μιας έκρηξης ώστε να ανακοπεί η ροή του πετρελαίου. Ο Κλίντον όμως ενισχύει την άποψη ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν συμβατικά υλικά και όχι πυρηνικά.

Οι Σοβιετικοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια πυρηνική έκρηξη για να σφραγίσουν τη διαρροή φυσικού αερίου το 1966 στο Ούρταμπακ, ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν.

Επί τρία συναπτά έτη προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σβήσουν τη φωτιά. Ο Γιεφίν Σλαβσκί, τότε Υπουργός Βιομηχανία, διέταξε να χρησιμοποιηθεί πυρηνική έκρηξη, ώστε να σταματήσει.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου