'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, οι υποκλοπές και οι διαρροές σε blog και η εμπλοκή του σε υπόθεση υπερτιμολόγησης ηλεκτρονικού υλικού

Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με επίκεντρο έρευνα για τις δραστηριότητες υπαλλήλου, εναντίον του οποίου διατάχθηκε, την περασμένη Πέμπτη, προκαταρκτική έρευνα για πράξεις που εάν επιβεβαιωθούν, επισύρουν βαριές πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του θέματος είναι ότι μεταξύ των υπό διερεύνηση υποθέσεων περιλαμβάνεται η υπερτιμολόγηση προμήθειας του πλέον σύγχρονου ηλεκτρονικού υλικού που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ, με αξία που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και παρότι επισήμως δεν αφορά το συγκεκριμένο στέλεχος, πληροφορίες στο παρασκήνιο αναφέρουν ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιτροπή που αξιολόγησε και υλοποίησε την προμήθεια του συστήματος.
Οι φήμες για όσα διαδραματίζονταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στο εσωτερικό της υπηρεσίας, φτάνουν μέχρι το σημείο να εμπλέκονται «ελεγχόμενα» πρόσωπα ακόμα και σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτών για λογαριασμό επιχειρηματιών.
Πηγές της «Κ» μάλιστα αναφέρουν ότι αντικείμενο έρευνας θα αποτελέσει και παλαιότερη απόφαση των διοικούντων την ομοσπονδία υπαλλήλων της ΕΥΠ να προχωρήσουν στην υπογραφή ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων με την εταιρεία «Ασπίς Πρόνοια» ιδιοκτησίας Παύλου Ψωμιάδη.
Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση χρονολογούνται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ο συγκεκριμένος υπάλληλος απομακρύνθηκε με απόφαση της νέας, τότε, διοίκησης από τη θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης που κατείχε. Προ τριών εβδομάδων, με νεότερη απόφαση παύθηκε ουσιαστικά από κάθε θέση ευθύνης και τέθηκε στο περιθώριο.
Καταγγελίες που μένει ωστόσο να επιβεβαιωθούν από την έρευνα, τον φέρουν ως υπαίτιο για διαρροή σε blog με την επωνυμία spynews των αποτελεσμάτων ψυχομετρικών τεστ υπαλλήλου της υπηρεσίας, με κίνητρο να εκβιάσει την υποστήριξή του στις εξελίξεις στο εσωτερικό της υπηρεσίας.
Την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε κατά πληροφορίες, να κατέχει αδικαιολογήτως άκρως απόρρητα έγγραφα, τα οποία κατηγορείται ότι επιχείρησε να υπεξαιρέσει χαρακτηρίζοντας τα «προσωπικά».
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου, η οποία σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διέταξε τη διενέργεια σε βάρος του προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον διετάχθη η διενέργεια ΕΔΕ τόσο για την υπόθεση της διαρροής εγγράφων στο Διαδίκτυο, όσο και για την πρωτοβουλία στελεχών της υπηρεσίας να τυπώσουν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στο σωματείο της ΕΥΠ σε ιδιωτικό τυπογραφείο, με κίνδυνο να διαρρεύσουν τα ονόματα των υπηρετούντων στην ΕΥΠ. Το ίδιο το στέλεχος της υπηρεσίας πάντως νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο Ερρίκος Ντυνάν με καρδιολογικά προβλήματα. Μιλώντας στην «Κ», άφησε να εννοηθεί ότι δέχεται πόλεμο από τη διοίκηση της υπηρεσίας με αφορμή παρέμβασή του σε συμβούλια κρίσεων και μεταθέσεων.

ΠΗΓΗ: http://listonplace.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου