'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εντόπισαν "κατάσκοπο" στην Κύπρο οι Αμερικανοί

Στη σύλληψη 11 υπόπτων για κατασκοπία εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών και για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές την Τρίτη (29/6).
Μάλιστα, ο τελευταίος “κατάσκοπος” συνελήφθη επί κυπριακού εδάφους.

Το όνομα του, σύμφωνα με το CNN, είναι Χριστόφορος Μέτσος και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, μετά από “κόκκινο συναγερμό” που έθεσε η Interpol για εκείνον, με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο 55χρονος “κατάσκοπος” πλήρωσε εγγύηση 20.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή όπου κρατείτο από τις πρώτες κιόλας ώρες της σύλληψης τους, όμως η κυπριακή εισαγγελία του έχει απαγορεύσει την είσοδο από τη χώρα.

Ο Μέτσος, σύμφωνα με την αμερικανική αντικατασκοπεία, είχε δεχθεί λεφτά από έναν ρώσο πράκτορα, τα οποία είχε θάψει σε πάρκο στη Βόρεια Βιρτζίνια. Αργότερα, άλλοι δύο ύποπτοι πήγαν στο σημείο και ξέθαψαν τα λεφτά.

Όσο για τους υπόλοιπους 10 υπόπτους, αυτοί συνελήφθησαν τη Δευτέρα (28/6), ενώ πέντε από αυτούς εμφανίστηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι τέσσερις από αυτούς τους πέντε, ανάμεσα τους και ένας ισπανός δημοσιογράφος της εφημερίδας El Diario, κρατούνται ως ύποπτοι διαφυγής μέχρι την ακρόαση τους την 1η Ιουλίου.

Ρωσία: “Αβάσιμες οι κατηγορίες”

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, λέγοντας πως οι συλλήψεις είναι “αβάσιμες και έχουν απρεπείς σκοπούς”.

“Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε μια ανακοίνωση που είχε άρωμα Ψυχρού Πολέμου. Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν στον παρελθόν, όταν οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν τεταμένες. Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα όλα αυτά να συμβαίνουν τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ”.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δήλωσε λακωνικά αλλά με νόημα από το Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη : “Ακόμα δεν έχουμε λάβει μια εξήγηση”

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου