'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Υπήρξε γυναίκα Πάπας; Η νέα ταινία «ξύνει» την πιο μεγάλη πληγή του Βατικανού…


Για αιώνες, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπάθησε να «θάψει» την ιστορία. Αλλά όσοι θρύλοι καταπιέζονται από το κράτος του Βατικανού, τελικά γίνονται απλώς πιο ισχυροί.

Τώρα, μια νέα ταινία φέρνει στο φως την ιστορία του μοναδικού θηλυκού Πάπα, υποστηρίζοντας ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα!

Υπήρξε όμως ποτέ η Πάπισσα Ιωάννα; Το Βατικανό ισχυρίζεται πως πρόκειται για μυθική φιγούρα, που χρησιμοποιήθηκε από τους Προτεστάνες της εποχής για να βλάψει και να ντροπιάσει τη Ρώμη.

Η ταινία πάντως εξιστορεί τη ζωή μιας γυναίκας με μεγάλη πίστη που κρύβει το φύλο της και μεταμφιέζεται σε άνδρα για να γίνει ένας ιερέας και στη συνέχεια εκλέγεται Πάπας. Μόνο όταν γεννάει στο δρόμο, φορώντας τα παπικά διακριτικά, αποκαλύπτεται η πραγματική της ταυτότητα.

Σύμφωνα με διάφορα μεσαιωνικά χρονικά, υπήρξε ένας Πάπας Ιωάννης το 855 και παρέμεινε Πάπας για δύο χρόνια, επτά μήνες και τέσσερις ημέρες πριν από την εκπληκτική αποκάλυψη ότι ήταν, στην πραγματικότητα, Ιωάννα.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η –αγγλικής καταγωγής- Ιωάννα το έσκασε από το σπίτι της στη Γερμανία στα 12, όταν ήταν αναγκασμένη να αφήσει το σχολείο για να παντρευτεί. Στη συνέχεια αρνήθηκε και κατευθύνθηκε στο τότε λίκνο του πολιτισμού, την Ελλάδα, μαζί με τον δάσκαλό της –που πολλοί ισχυρίζονται ότι ήταν και εραστής της.

Κατά το 840, επιστρέφει στη Ρώμη και εκεί γνωρίζει τον Πάπα Λέωντα IV, ο οποίος αναγνωρίζει τις αρετές του «νεαρού ιερέα» και τον βοηθά να γίνει ο/η διάδοχός του.

Ως Πάπας περιγράφεται ως οραματιστής και δυναμικός, ενώ συνέθετε και εκκλησιαστική μουσική. Όμως, ο λαός της Ρώμης ξέχασε όλες τις αρετές του όταν γέννησε και αποκαλύφθηκε η γυναικεία φύση του και δεν πείστηκε καθόλου από το επιχείρημα ενός επισκόπου –και πιθανού πατέρα του παιδιού της- ότι ήταν θέλημα Θεού να γεννήσει ένας άνδρας!

Τελικά, η Πάπισσα Ιωάννα καταδικάστηκε σε φριχτό θάνατο, χωρίς να έχουν διασωθεί ιστορίες για το τι απέγινε το παιδί της.

Όπως και να έχει, η ιστορία αυτή αποτελεί ακαταμάχητη πρώτη ύλη για συγγραφείς και παραγωγούς ταινιών, με την πρώτη να έχει γυριστεί το 1972, με πρωταγωνίστρια την Λιβ Ούλμαν,

Στην τωρινή ταινία «Η Πάπισσα», τον ομώνυμο ρόλο έχει η Γερμανίδα ηθοποιός Γιοχάνα Βοκάλεκ, με συμπρωταγωνιστές τους Τζον Γκούντμαν και Ίαν Γκλεν.

Η Καθολική Εκκλησία έχει και στο παρελθόν καταδικάσει ταινίες, όπως τις: «Ιλουμινάτι», «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Ο τελευταίος πειρασμός». Ωστόσο, η ιστορία έχει διδάξει ότι όταν πρόκειται για τον μύθο του Πάπα Ιωάννη, όσο πιο πολύ αρνείται το Βατικανό την ιστορία τόσο πιο πολύ ενδιαφέρονται οι άνθρωποι.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου