'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ροζ αναζητήσεις σε τρυφερή ηλικία!!

Σε ροζ κλοιό βρίσκονται τα νέα παιδιά στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, 2 στα 10 ελληνόπουλα παραδέχονται ότι επισκέπτονται καθημερινά ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Στην έρευνα συμμετείχαν 660 μαθητές 14 έως 16 ετών, με το 19,5% να δηλώνει ότι κάνει χρήση ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού, ενώ το 42,7% επισκέπτεται τους ηλεκτρονικούς ερωτικούς ιστότοπους σε σημείο εθισμού.

Η συμπεριφορά του δείγματος
Το ροζ σερφάρισμα των αγοριών προκαλεί προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επιθετικότητα και δυσκολίες ένταξης, ενώ γίνεται συστηματικά και κατά 11 φορές περισσότερο από τα κορίτσια.
Οι μικροί επισκέπτες των ροζ σελίδων υποστηρίζουν στους αδαείς γονείς τους ότι απλώς ενημερώνονται για θέματα σεξουαλικής αγωγής.
Όπως όμως επισημαίνει ο υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Γ. Κορμάς, «η πρόσβαση στο Διαδίκτυο με σκοπό τη σεξουαλική ενημέρωση λειτούργησε ως προδιαθεσικός παράγοντας για τη χρήση των ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού».
Πάντως, σε δυτικές χώρες το φαινόμενο έχει πολύ μεγαλύτερη διάδοση. Είναι ενδεικτικό ότι στη Νορβηγία, το 24% των εφήβων μπαίνει συστηματικά σε ροζ σάιτ, στις ΗΠΑ το 42%, ενώ στην Μπανγκόκ της Ασίας, το 58%.

Επιπτώσεις
«Η έκθεση των εφήβων στην πορνογραφία μπορεί να ωθήσει σε πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα και σε παθολογικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Έχει παρατηρηθεί ότι η έντονη έκθεση σε σεξουαλικό περιεχόμενο είναι πιθανό να οδηγήσει σε μίμηση του πορνογραφικού οπτικού ερεθίσματος και εν συνεχεία σε κατάσταση υπερερωτισμού», σημειώνει ο υπεύθυνος της Μονάδας.
Ωστόσο, σημαντική ώθηση σε αυτά τα φαινόμενα έχουν δώσει και οι γονείς, καθώς το 38% των παιδιών από 28 δημοτικά σχολεία της Αττικής, σερφάρει στο ίντερνετ πάντοτε χωρίς την παρουσία των γονιών και μόνο το 7% μπαίνει στον κυβερνοχώρο, παρουσία των κηδεμόνων του.
«Ο υπολογιστής δωρίζεται συνήθως στο παιδί όχι σαν εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά σαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Το παιδί έχει τον υπολογιστή στο δωμάτιό του με αποτέλεσμα να σερφάρει ανεξέλεγκτα παντού στο Διαδίκτυο και για όσες ώρες θέλει με ό, τι αυτό συνεπάγεται», σημειώνει ο Γ. Κορμάς.

Πρόληψη
Πρόσφατα, η μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης) ενέκρινε την κατάληξη ΧΧΧ για τις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε ροζ σελίδα θα πάψει να διαθέτει καταλήξεις όπως com κ.λπ. Ωστόσο, αυτό έχει και αρνητικά στοιχεία.
Όπως εξηγεί ο Γ. Κορμάς: «επισημοποιεί πλέον τη βιομηχανία της πορνογραφίας, την κάνει ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμη σε όλους, ακόμα και στα παιδιά με αντικειμενικό σκοπό την αύξηση του κέρδους, μετατρέποντας το Διαδίκτυο σε μέσο εξυπηρέτησης της βιομηχανίας του πορνό. Το θετικό της απόφασης είναι ότι θα είναι πιο εύκολος ο τρόπος αποκλεισμού της πορνογραφίας για τους ανήλικους, αρκεί οι γονείς να συνηδειτοποιήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού».
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου