'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Χρήσιμοι κανόνες για προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και ασφαλές μαύρισμα

Η οικονομική κρίση μπορεί να έχει περιορίσει κατά πολύ τον προϋπολογισμό των διακοπών μας, ωστόσο τα μπάνια του καλοκαιριού δύσκολα θα τα στερηθούν οι Έλληνες. Κι επειδή πολλές από εσάς θα περάσετε ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, με σκοπό να αποκτήσετε το ζηλευτό σοκολατένιο δέρμα της Τζένιφερ Λόπεζ, θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι οι φαινομενικά «αθώες» ακτίνες του ήλιου κρύβουν κινδύνους. Για να μαυρίσετε, λοιπόν, άφοβα χωρίς να «καείτε», οι επιστήμονες προτείνουν:

- Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12.00 - 16.00.

- Να χρησιμοποιείτε αντηλιακές κρέμες με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 15.

- Να βάζετε αντηλιακό πάντα σε δέρμα καθαρό και στεγνό μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και στη συνέχεια να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε μία με δύο ώρες.

- Μετά από κάθε βουτιά να σκουπίζεστε, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η βρεγμένη επιδερμίδα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία.

- Να μην αμελείτε να προστατεύεστε εξίσου με εξειδικευμένα αντηλιακά προϊόντα για το πρόσωπο, τα χείλη και τα μάτια.

- Να πίνετε συχνά νερό και χυμούς.

- Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται σε κάθε εκατοστό εκτεθειμένου δέρματος, ακόμα και στις πατούσες, στα αυτιά και στο σβέρκο. Η ποσότητα πρέπει να είναι αρκετή για να σχηματίσει ένα αρκετά παχύ στρώμα. Υπολογίστε περίπου 30 γραμμάρια τη φορά, δηλαδή όση ποσότητα χωράει μέσα σε ένα ποτήρι -σφηνάκι- το οποίο στη συνέχεια αλείφετε προσεκτικά, μέχρι να απορροφηθεί.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου