'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Το πακέτο είναι άδειο...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ στις καυτές ημέρες του Αυγούστου, όπου επικρατεί η διάθεση για ξενοιασιά και ηρεμία, το αίσθημα της ανησυχίας για το τι θα συναντήσουμε τον Σεπτέμβριο είναι έκδηλο παντού. Οι απειλές πολλές για την οικονομία και την καθημερινότητά μας.

Η ανεργία, ο μεγαλύτερος εφιάλτης ιδίως για τη νέα γενιά, αναμένεται να σημειώσει έξαρση, κυρίως λόγω της ανυπαρξίας μέτρων που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ύφεση. Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις ενώ και στα νοσοκομεία η έλλειψη γιατρών, λόγω συνταξιοδότησης, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα λειτουργίας.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ
η κερδοσκοπία, με ...
χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα καύσιμα, όπου πλέον είμαστε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης. Υπό το πρίσμα αυτό, ακούγεται τουλάχιστον αστείο, ένα χρόνο μετά την περιβόητη διαβεβαίωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», να πυκνώνουν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει «κοινωνικό πακέτο» από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ολοι γνωρίζουν ότι ακόμη και οι υποσχέσεις με δανεικά έχουν τελειώσει. Αυτό που θα ήταν ωφέλιμο τώρα για την οικονομία θα ήταν η εφαρμογή ενός πακέτου αναπτυξιακών μέτρων με αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, που παραμένουν στα συρτάρια των παραγωγικών υπουργείων.


Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την ύφεση και την υπερφορολόγηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το λουκέτο μοιάζει με την πιθανότερη εκδοχή για μία στις πέντε επιχειρήσεις.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ
βυθισμένη στον κόσμο του μνημονίου, αγωνιώντας για τα δημόσια έσοδα, που παραμένουν καθηλωμένα παρά τους τακτικούς και έκτακτους φόρους, και αδιαφορώντας για την πραγματική οικονομία. Δεν παράγει πολιτικές, δεν δημιουργεί αντισώματα στην ύφεση, που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομία.

ΠΗΓΗ:   http://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου