'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο των Αστυνομικών στην Τρυγώνα Καλαμπάκας

Έσπασαν τον σταυρό, έσκισαν τις φωτογραφίες και γέμισαν με χώμα το μνημείο

Είναι από τα γεγονότα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο νους ενός υγιή ανθρώπου.
Κάποιος ή κάποιοι για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής κατέστρεψαν το μνημείο των δυο Αστυνομικών που είχαν χάσει την ζωή τους πάνω στο καθήκον.
Είχαν δολοφονηθεί πριν 5 χρόνια από τον Ρώσο κακοποιό Μαξίμ Μιλίν, όταν ο τελευταίος απέδρασε κατά την διάρκεια της μεταγωγής του με κλούβα της Αστυνομίας.
Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005, όταν κατά την μεταγωγή των κρατουμένων από το τμήμα μεταγωγών Ιωαννίνων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, λίγο έξω από την Τριγώνα Καλαμπάκας με πρόφαση ατομική ανάγκη, ο Μαξίμ Ζιλίν ζήτησε να κάνει στάση το αυτοκίνητο που τον μετέφερε. Οι δυο Αστυνομικοί θέλησαν να βοηθήσουν το κρατούμενο και αυτό τους στοίχισε την ζωή. Ο Μαξίμ Ζιλή άρπαξε το περίστροφο του ενός εκ των δυο Αστυνομικών και τους σκότωσε εν ψυχρώ.
Οι δολοφονηθέντες Αστυνομικοί ήταν ο 45χρονος Δημήτρης Κώτσης, πατέρας τριών παιδιών και ο 47χρονος Κων/νος Βλαχοπάνος, πατέρας δυο παιδιών.
Στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι δυο Αστυνομικοί στήθηκε μνημείο όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται μνημόσυνο δέηση στην μνήμη τους.
Δυστυχώς όμως κάποιοι αποφάσισαν να ξαναδολοφονήσουν τους Αστυνομικούς που θυσιάστηκαν για το καθήκον.
Οι βέβηλοι σπάσαν τον σταυρό του μνημείου, έσκισαν τις φωτογραφίες και έριξαν χώμα παντού.
Κάτοικος της περιοχής που μας μετέφερε την είδηση δάκρυσε κατά την αναφορά του.
Της όλης υπόθεσης έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας που προσπαθεί από την έρευνα να αποκαλύψει τους δράστες της αποτρόπαιης πράξης.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχει αποδώσει αφού είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν οι ένοχοι μιας και από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται πολλοί.
Από την Αστυνομία γίνονται και οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι βέβηλοι στο μνημείο.


Του Βαγγέλη Γκιάτα

ΠΗΓΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ 16 Ιουνίου 2010, αρ. φύλλου
15525, σελίδα 11

http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=90740.0000
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kamposnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου