'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Σκοπιανή Εφημερίδα: Η Κίνα θέλει να αγοράσει την Ελλάδα

«Η βοήθεια προς την ελληνική οικονομία μπορεί να φτάσει σε απροσδόκητη εξέλιξη, γράφει η εφημερίδα του Λονδίνου Financial Times»

Με την παραπάνω παράγραφο αρχίζει το δημοσίευμα της, η σκοπιανή εφημερίδα ‘Ντρέβνικ’ αναφερόμενη στις τελευταίες οικονομικές ειδήσεις από την Ελλάδα.

« Η Κίνα είναι έτοιμη να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, στις τηλεπικοινωνίες, στις υποδομές και στα αεροδρόμια».

Πριν δύο μέρες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, είχε συνομιλίες στη Λιβύη στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού.

Η Ελλάδα, της οποίας η πιστοληπτική διαβάθμιση έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα, προσπαθεί απεγνωσμένα να προσελκύσει επενδύσεις από χώρες που έχουν μεγάλο πλεόνασμα προϋπολογισμού, τονίζει η λονδρέζικη εφημερίδα.

Χθες ο οίκος αξιολόγησης, Moody, μείωσε περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Η χώρα είναι στην κατηγορία των χωρών που εξακολουθούν να κινδυνεύουν χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η κατάταξη της Ελλάδας έχει μειωθεί κατά τέσσερις βαθμούς. Από τη Moody ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα αν θα εφαρμοστούν τα εξαγγελθέντα μέτρα από την Κυβέρνηση του πέρασε τον περασμένο Μάιο.

Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι η μείωση των εκτιμήσεων είναι αβάσιμη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε σε όλα αυτά ισχυριζόμενος ότι τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα, έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου