'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα πήρε όλα πίσω ο Ε.Βενιζέλος για τους "παραδημοσιογραφικούς εκβιασμούς"!!!!

Δείχνει να επανέρχεται στην τάξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος από την χθεσινή "κρίση καταγγελιών» κατά του Τύπου για τους περίφημους «παραδημοσιογραφικούς εκβιασμούς» και σήμερα σε συνέντευξή του τα παίρνει όλα πίσω! 

Στην συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM), λέει μεν πολλά θέματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης (όπως το ότι στο Κίελο ναυπηγούν «σίγουρα» υποβρύχια, ενώ στον Σκαραμαγκά «έτσι κι έτσι»), αλλά επί του προκειμένου για τις απιθανολογίες που ξεστόμισε χθες περί εκβιασμών κλπ, δείχνει ότι μάλλον αντιλήφθηκε την γκάφα του. 
Απάντησε λοιπόν ότι αναφερόταν σε ... «διεθνή ζητήματα», όταν μίλαγε για "τους εκβιασμούς του Τύπου" που έγραψαν για το «ξεφλούδισμα» του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!  Ιδού το τμήμα της συνέντευξης, όπου επίσης ξεχωρίζουν τα λεγόμενά του για τα «γενετικά προβλήματα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ» (!!!), για τις «αλυσίδες ναυπήγησης υποβρυχίων που θα φτιάξουμε» και άλλα τέτοια. Απάντηση στις καταγγελίες των κομμάτων που τον σφυροκόπησαν χθες, δεν έδωσε. 

Απ’ότι διακρίνουμε μάλλον ο υπουργός έπεσε χθες θύμα κακών συμβούλων και έχει αντιληφθεί το σφάλμα του. Ελπίζουμε να μην «υποτροπιάσει» γιατί τότε θα είναι ασυγχώρητος...

Ν. Χατζηνικολάου: Τελευταίο σχόλιο: «Παπανικολής». Μιλήσατε για παραδημοσιογραφικούς εκβιασμούς  με αφορμή την έλευση του υποβρυχίου και τα σχόλια περί «ξεφλουδίσματος» και διάφορα άλλα.

Ευ. Βενιζέλος: Αναφέρομαι σε διεθνή ζητήματα
Ν. Χατζηνικολάου: Θέλω να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος.
Ευ. Βενιζέλος: Δε θα γίνω πιο συγκεκριμένος, διότι σας είπα ότι αναφέρομαι σε ζητήματα τα οποία αφορούν την αμυντική πολιτική της χώρας και το σχεδιασμό μας για τους εξοπλισμούς. 

Το μήνυμα έχει πάει σε όλους τους αποδέκτες, διότι αλίμονο εάν πιστέψουν ορισμένοι ότι η δημοσιονομική αδυναμία της χώρας συνιστά διπλωματική ή αμυντική αδυναμία ή ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε αντιφατικές επιλογές, από τη μια να προσπαθούμε να συμμαζέψουμε το έλλειμμα και το χρέος και από την άλλη να κάνουμε δαπάνες οι οποίες δεν είναι απολύτως αιτιολογημένες με αυστηρά επιχειρησιακά κριτήρια σύγχρονα και τεκμηριωμένα από τα γενικά επιτελεία (σ.σ. ;;;)

Ν. Χατζηνικολάου: Το υποβρύχιο θα το κρατήσουμε ή υπάρχουν σκέψεις να πωληθεί; Επειδή είχε και αυτό λεχθεί.
Ευ. Βενιζέλος: Ξεκινήσαμε με την πρόθεση να το πουλήσουμε. Βεβαίως, είναι δύσκολο να επιτύχεις την τιμή που αξίζει το υποβρύχιο αυτό όταν εμείς εσωτερικά με τέτοια ανευθυνότητα και επιπολαιότητα επί χρόνια το απαξιώνουμε. Το υποβρύχιο απεδείχθη ότι είναι εξαιρετικό, έκανε έναν πλου τώρα με 8-9 μποφόρ, με μήκος κύματος 6 μέτρα, από τη Νορβηγία πήγε στον Ατλαντικό, από τον Ατλαντικό στην Ευρώπη, πέρασε από το Βισκαϊκό Κόλπο, έφτασε στο Σαρωνικό και όλα του τα συστήματα λειτούργησαν εξαιρετικά. 

Ν. Χατζηνικολάου: Δεν ισχύουν αυτά που έλεγαν ότι γέρνει, ότι ξεφλουδίζει.. Σας μεταφέρω αυτά που έχουν γραφεί..
Ευ. Βενιζέλος: Ναι, αλλά είχαν γραφεί επειδή κανείς δεν ενημέρωνε υπεύθυνα. Το Ναυτικό είχε ενημερώσει την τότε κυβέρνηση  από το 2008 ότι τα προβλήματα, τα γενετικά προβλήματα που είχαν εμφανιστεί το 2006, είχαν αντιμετωπισθεί και διορθωθεί από το 2008. Εν πάση περιπτώσει, τώρα έχουμε την αναφορά του κυβερνήτη και του πληρώματος, το οποίο με δάκρυα στα μάτια έφτασε στο ναύσταθμο, διότι χειρίζεται ένα υποβρύχιο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε και με αυτά που υπάρχουν. Είναι το τελειότερο στο είδος του στα συμβατικά υποβρύχια, στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Τώρα το Ναυτικό λέει: Θ’ αφήσουμε τον «Παπανικολή» που είναι το σίγουρο, αυτό που ξέρουμε, αυτό που φτιάχτηκε στο Κίελο; Εάν υπάρχει διάθεση από τρίτες χώρες που ευτυχώς υπάρχει διάθεση, να πάρουν τέτοια υποβρύχια, μπορούμε να δώσουμε από τα υποβρύχια που κατασκευάζονται στο Σκαραμαγκά μέσα από την αλυσίδα παραγωγής. 

Θα μπορούσαμε ενδεχομένως, και αυτό είναι μια είδηση που σας λέω, αντί εμείς να παραλάβουμε τα 5 πρώτα και η επόμενη χώρα που ενδιαφέρεται να πάρει από το 6ο και μετά, να κάνουμε μια αλλαγή στη σειρά, διότι εμείς στο μεταξύ έχουμε το «Παπανικολής», θα πάρουμε και το επόμενο και ούτω καθ' εξής. (σ.σ. σωστά! Να πάρουν τα "κορόϊδα" οι ξένοι αυτά που ναυπηγήσουμε στον Σκαραμαγκά!)

Άρα έχουμε τη δυνατότητα να παραχωρήσουμε τη θέση μας στη σειρά, ν’ αλλάξουμε τη θέση μας στην αλυσίδα παραγωγής έναντι φυσικά κάποιων χρηματοοικονομικών ανταλλαγμάτων. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου