'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τους κόβουν το τσιγάρο για τα καλά!!!!

Μ
ετά τις περικοπές, οι πολίτες της Ισπανίας, έρχονται αντιμέτωποι με ένα νόμο που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις. 

Η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ από τον Ιανουάριο την καπνοαπαγόρευση σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Απαγόρευση του καπνίσματος σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σε δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου στην Ισπανία. 


Η χθεσινή αντικαπνιστική νομοθεσία, θέτει την Ισπανία στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία. Η παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο 600.000 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, το ισπανικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το νομοσχέδιο που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο, σε υπαίθριους δημόσιους χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους, προαύλιους χώρους σχολείων και νοσοκομείων. 

Μέχρι σήμερα ο νόμος παρείχε τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες εστιατόριων και μπαρ να αποφασίσουν κατά πόσο θα επιτρέπουν το κάπνισμα εντός των καταστήματων τους, κάτι το οποίο έκανε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών. 

Οι ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης υποστηρίζουν ότι η διακοπή του καπνίσματος θα απομακρύνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους.
Η κυβέρνηση απέρριψε τέτοιους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν έχει πλήξει ουσιαστικά αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες Δυτικές χώρες. 


http://dete.gr/news.php?article_id=18094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου